MAKALELER / Dereotu Sağlığa Faydaları2





Dereotu Sağlığa Faydaları2:

 

1—Bebekleri olan annelere dereotu kürünü önerilebilir.Dereotu kürü, hem sütlerini artırmakta hem de hipotiroide bağlı şikâyetleri ortadan kalkmaktadır.

 

2--Kortizon kullanmak zorunda olan hastalara tiroid fonksiyonlarının olumsuz etkilenmesine karşı zaman zaman dereotu kürünü uygulamalarını önerilir.

 

3--Dereotu menopoz şikâyeti olan bayanlar için mükemmel bir yardımcıdır. Menopoza bağlı ateş basması ve terleme şikâyetlerinde adeta imdada yetişir. Dereotu kürüne başladıktan birkaç gün sonra ateş basmaları ve terlemeler giderek azalmaya başlar.

 

4--Zayıflamak isteyenlere veya zayıflama diyeti uygulayanlara her öğünlerinden onbeş dakika önce bir yemek kaşığı dolusu taze dereotu tüketmelerini tavsiye edilir.Dereotu, sofraya oturduğunuzda daha az yemek yemenize büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Çünkü iştahınızın kapanmasına ve doygunluk duygusunun erken başlamasma neden olacaktır.

 

5--Dereotunun içerdiği safranen etkin maddesi mide gastrit ve ülserin hatta kanserin sorumlusu helicobakter pyloriye karşı savaşan önemli antibakteriyellerden bir tanesidir. Bu bakteriye karşı mükemmel bir destekleyici zaman zaman uygulanacak dereotu kürüdür.

 

6--Dereotu, hem romatizma hastalarına yardımcı, hem de gelişecek veya gelişmekte olan iltihaplı romatizmaya karşı da önleyici ve yardımcı tedavi sunabilmektedir.

 

7--Hemeroid şikâyetleriniz sık sık tekrar ediyorsa sofranızda öğünleriniz öncesi dereotu tüketimine önem veriniz. Yüda birkaç kez birer haftalık uygulayacağınız dereotu kürü hemeroid şikâyetlerinizin tekrarına karşı iyi bir önleyici güç oluşturacaktır.

 

8--Dereotu kürü tiroid hormonlarım dengeleyip sağlıklı çalışmasına yardımcı olurken, aynı zamanda nodüllerin küçülmesinde veya tamamen yok olmasında da etkilidir. Birkaç mm büyüklüğündeki nodülleri tamamen yok edebilirken, cm düzeyindeki nodüllerin sadece küçülmelerinde etkili olabilmektedir. Dereotu kürüne ek olarak, tiroid nodüllerine karşı daha güçlü bitkisel kürler de vardır.

 

9--Oniki yaş altı çocukların herhangi bir kürü hekimlerine danışmadan uygulamaları kesinlikle önerilmez.

 

10--Aksi belirtilmedikçe aynı anda birden fazla kür uygulanmamalıdır. Herhangi bir kürün uygulama süresi tamamlanmadan da başka bir bitki çayı (yeşil çay, papatya, ıhlamur, adaçayı, gibi...) içilmemelidir.

 

11--Tüm kürlerin çelik veya emaye kaplarda hazırlanması gerekir.

 

12--Kullanacağınız bitkinin raf ömrünün bir yılı geçmemiş olmasına dikkat ediniz.

 

13--Bir hafta boyunca, öğünlerinize başlamadan önce tüketeceğiniz bir yemek kaşığı dolusu dereotu ileride gelişebilecek tiroid şikâyetlerine karşı mükemmel ve mucizevi bir önleyicidir.

 

13.1--Bir yıl içerisinde üç-dört kez bir hafta boyunca her öğün öncesinde bir yemek kaşığı dolusu tüketmek en ideal ölçüdür. İstenirse dört- beş ay boyunca ara vermeden her gün sabah, öğle ve akşam yemeklerinden önce bir yemek kaşığı dolusu tüketilebilir.




Makalenin İzlenme Sayısı : 136

Eklenme Tarihi : 21.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.