MAKALELER / Robot Endüstrisinde Durum Analizi





Robot Endüstrisinde Durum Analizi:

 

1--Robo Global araştırma şirketinin tahminlerine göre, önümüzdeki 5 yıl içerisinde endüstriyel robotlara harcanan para %60 artacak. Yine Bain danışmanlık firmasının araştırmalarına göre, önümüzdeki 10 yıl içerisinde sadece ABD firmalarının otomasyona harcayacakları para 10 trilyon dolar.

 

1.1--Özellikle Covid-19 salgınıyla insanların online alışverişe yönelmesi bu tür siparişleri otomatik olarak hazırlayabilecek robotlara ilgiyi artırdı. Gelen siparişlere göre depodaki ürünlerden el değmeden paket yapıp teslimat ekibine aktarabilen robotlar, online market hizmeti sunan firmalar tarafından ilgi görüyor.

 

2—Öte yandan insanlarla birlikte çalışabilen iş birlikçi robotlar (cobot) da var. Bu robotlar ağır eşyaları taşıma ve tehlikeli malzemeleri kontrol etme gibi görevlerde insanlara yardımcı oluyor.

 

2.1--Bazı robotlarsa ofis ortamında yapılan basit işlerin otomatikleştirilmesine katkı sağlıyor. Örneğin müşterilerden gelen e-postaları okuyup konusuna göre ilgili kişiye yönlendirme gibi görevleri yapabilen UlPath gibi dijital robotlar var.

 

Kaynak:https://tcrn.ch/3pFCWYh-http://econ.st/2YTuQiU

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 146

Eklenme Tarihi : 21.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.