MAKALELER / Deri-Organik Gübreye Dönüşebilen Deri Üretmek






Deri-Organik Gübreye Dönüşebilen Deri Üretmek:

 

1--Mehmet Sepici, Ar-Ge'ye ağırlık vererek ayakkabılık, çantalık deride %100 dönüşebilir organik ürünler ürettiklerini belirterek, "Deri hidrolize edildiğinde organik bir gübreye dönüşebiliyor. Yani bu üründen ürettiğimiz ürünler

 

2--Global firmaların tedarikçisi olduğumuz için Avrupa Yeşil Mutabakat sürecini yakından takip ediyoruz” dedi.

 

3--Yeşim Ersoy Sepici, 2015'te deri üretiminde en iyi çevresel uygulamaları teşvik eden Leather Working Group’un sürecine dahil olduklarını belirterek, Türkiye'den bu platforma üye olan ilk deri fabrikası olduklarını hatırlattı.

 

4—Üretilen deri ürünler atığa dönüştüğünde organik gübreye dönüştüğü zaman da içerisinde birtakım ayıklamalar da yapıldığı için toprağa da yararlı hale gelmiş oluyor. Üründe sürdürülebilirlik bu şekilde sağlanıyor.

 

4.1--Dünya markalarının ilgisi büyük oldu. Tedarikçi zincirlerine dahil olduk. Derilerimizi ürettik, ilk siparişleri alarak ABD'ye ihracat yaptık" dedi.

 

5—Firma , Üretimde bitkisel tabaklama metodlarını kullanarak deriyi kullanım süresi sonunda gübreye dönüştürülebilen inovatif bir reçete geliştirdi. Dünya genelinde bunları kimlerle yapabileceğine yönelik araştırmalarında seçilen 12 firma arasında Türkiye’deki tek firma olduk” dedi.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 176

Eklenme Tarihi : 21.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.