MAKALELER / Elektrik Dağıtımı İş Güvenliğinde Yapay Zekaya Kullanımı





Elektrik Dağıtımı İş Güvenliğinde Yapay Zekaya Kullanımı:

 

1—İnşaat-Elektrik Dağıtımı vs gibi konularda iş güvenliğinde yapay zekanın kullanımı oldukça önemli.Türk girişim şirketi Ayvos; yapay zeka, makine öğrenimi ve derin öğrenmeye dayalı görüntü işleme çözümlerini kullanarak Yapay Zeka Tabanlı İş Güvenliği Otomasyonu Projesi’ni hayata geçirdi.

 

1.1--İlk aşamada elektrik üretim ve dağıtım sektörü için özelleştirilen sistem sahada gerçekle-şen elektrik kaynaklı kazaların büyük ölçüde önlenmesini amaçlıyor.

 

1.2--Ayvos tarafından geliştirilen yapay zeka tabanlı gerçek zamanlı takip ve uyarı sistemi, olası iş kazalarını büyük oranda önleyerek insan hayatının korunmasını sağlıyor.

 

2--Ayvos Kurucu ve CEO’su Eray Hangül, projenin ilk etapta iş güvenliği risklerinin sıklıkla görüldüğü elektrik üretim ve dağıtım alanında hayata geçirilmesinin aciliyet teşkil ettiğini belirterek “Elektrik dağıtım şirketleri genel olarak kurulu hatların rutin bakımlarını yapan ve herhangi bir arıza durumunda müdahale etmekle yükümlü olan şirketlerdir” dedi.

 

3—Yorum:Droneler ile çekilen fotoğrafların yapay zeka analizi ile işgüvenliğinde daha iyi ve ekonomik sonuçlar alınabilir.Bu konu gelecek vaaad eden bir konu.

 

Kaynak:Z Raporu

 

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 202

Eklenme Tarihi : 21.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.