MAKALELER / Engelli ler İçin Projeler-Görme Engelliler İçin Projeler





Engelli ler İçin Projeler-Görme Engelliler İçin Projeler:

 

1--Türk Telekomdan Görme Engellilere İlaç Bilgisini Sesli Ulaştırma Projesi:

 

1--Türk Telekom, göre engellilerin ilaç prospektüslerine sesli ulaşmasını

sağlayan bir uygulama projesine imza attı.

 

2--Şirketin, RxMediaPharma iş birliği ile görme engellilere yönelik sunduğu ilaç barkodu okuma özelliği ile, 6 binden fazla ilacın kullanma talimatına dair bilgiler dinlenebilecek

 

2— Microsofttan Projeler:

 

2.1--Microsoft Seeing Al Türkiye proje lideri ve Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği Başkan Yardımcısı Duygu Kayaman

 

1--Birçok sokak maalesef biz görmeyenler için erişilebilir değil, olsa bile bir arabanın yanlış park etmesi, kafelerin masaları gibi engeller çıkabiliyor karşımıza... Çizgiler hayatımızı kolaylaştırıyor ancak çizgilerin de bir direkle veya ağaçla sona ermesi bize yine engel olabiliyor.

 

2--Genellikle tek başıma dışarı çıkmıyorum. Çıkarsam da danışmanlığını yaptığım, akıllı baston wewalk'ı kullanıyorum.Engelleri titreşimle bana bildiriyor, navigasyonuyla hangi ulaşım araçları nereye gidiyor gibi bilgileri veriyor.

 

3--Seeing Al uygulamasıyla da çevremdeki tabelaları okutabiliyorum.

 

4--Microsoft Türkiye erişilebilirlik ekibi, engellilerin hayatını teknoloji ve yapay zekâ projeleriyle dönüştürmek için birçok çalışma yapıyor. Ayrıca engelli istihdamı konusunda da örnek şirketlerden biri.

 

5--Ben çalışmaya başladıktan sonra bütün ofise sarı çizgiler kondu, asansörlere sesli sistemler eklendi, toplantı odalarının kapılarına kabartma etiketler yapıştırıldı. Böyle güzel örnekler varken maalesef hâlâ bazı firmalar ‘nasıl yapsam da engelli çalıştırmasam' düşüncesinde.




Makalenin İzlenme Sayısı : 139

Eklenme Tarihi : 21.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.