MAKALELER / AVM Tasarımında Neler Önemli





AVM Tasarımında Neler Önemli:

 

1-AVM'lerde yatay mimari teşvik edilmeli.

 

2-Projeler turizme katkı sunacak nitelikte olmalı.Bu anlamda projelerde turizm öne çıkabilir.

 

2.1--Amerika’da dünyanın en çok ziyaretçi çeken tema parkı Magic Kingdom yılda 20 milyondan fazla ziyaretçi ağırlıyor, tüm dünyada en çok ziyaretçi ağırlayan 25 temalı parkın toplam ziyaretçi sayısı 250 milyonu buluyor ve bu sayıların neredeyse yarısı turist.

 

2.2--Yine aynı şekilde Fransa’da yer alan Disneyland’in yıllık ziyaretçi sayısı yaklaşık 10 milyon ve çoğu turistten oluşuyor.

 

2.3—Öte yandan Vialand yılda ortalama 200 bin turist ağırlıyor, yine Viaport Marina’da geçen sene 250 bin turist misafir edildi.

 

3-Yeni konseptler geliştirilmeli, klasik AVM binası anlayışı terk edilmeli. Gerekirse Han tipi tasarıma gidilmeli.

 

4-Alışveriş merkezi tarzı projelerde belirli metrekareye belirli sayıda proje izni verilmeli

 

5—İyi tasarlanan bir AVM de tüm bu işletmeler birbirlerini besliyor ve inşa ettiğiniz projeleri-miz klasik bir alışveriş merkezinden çok daha fazlasını ziyaretçiye sunuyor.

 

5.1--Ziyaretçilerin her türlü sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri çok fonksiyonlu bir yaşam merkezinde dünyanın en ünlü markalarının mağazalarından indirimli olarak alışveriş yapma imkânına sahip olmaları yeni normalde müşteri talebini artıran çok önemli bir unsur olarak öne çıkıyor

 

6-- Dünya genelinde uzun zaman önce miadını doldurmuş olan çok katlı, kapalı ve basık alışveriş merkezleri, yerini cadde tarzında inşa edilmiş, açık hava merkezlerine bırakıyor.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 181

Eklenme Tarihi : 21.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.