MAKALELER / Öğrenmeyi Pekiştirmenin En İyi Yolu Öğrendikten Sonra Spor Yapmak





Öğrenmeyi Pekiştirmenin En İyi Yolu Öğrendikten Sonra Spor Yapmak:

 

1--Celi Biology dergisinde yayımlanan bir araştırmada ise bilim insanları spor yapmanın yeni öğrenilen bir bilginin hatırlanmasını kolaylaştırdığını buldu.

 

1.1--Ancak zamanlama çok önemli; tam olarak dört saat sonra spor yapmak yeni öğrenilen bilginin uzun süreli belleğe kaydedilmesine yardımcı oluyor.

 

2—Yapılan araştırmaya göre sonuçta öğrenme sürecinden dört saat sonra spor yapan grubun diğer iki gruba göre öğrendikleri bilgileri doğru hatırlama konusunda daha başanlı olduğu anlaşıldı.

 

2.1--Bu gruptaki katılımcıların beyin etkinlikleri incelendiğinde, beynin öğrenme ve hafızadan sorumlu bölgesi olan hipolcampusun etkinliğinde benzerlikler gözlendi.

 

2.2--Araştırmacılara göre bu sonuçlar kısa bir moladan sonra spor yapmanın yeni öğrenilen bilgilerin uzun süreli belleğe aktarılmasını dolayısıyla bilgilerin beyinde kalıcı olarak kaydedilmesini olumlu etkilediğini gösteriyor.


3-Yorum:Yukarıdaki bilgiye göre okullarda matematik ve fen derslerinden sonra beden eğitimi dersini koymak iyi bir çözüm olabilir mi.

 

Kaynak: Dr. Tuba Sarıgül-Bilim ve Teknik Dergisi

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 152

Eklenme Tarihi : 21.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.