MAKALELER / Trafik- Şehirdeki Trafiğin % 30’una Park Yeri Arayan Araçlar Neden Oluyor





Trafik- Şehirdeki Trafiğin % 30’una Park Yeri Arayan Araçlar Neden Oluyor.

 

1--IBM tarafından geçtiğimiz sonbaharda gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, bir şehirdeki trafiğin % 30’una park yeri arayan araçlar neden oluyor.

 

1.1--Siemens ve Streetline arasında gerçekleştirilen ortaklık ise akıllı park sistemi sayesinde bu soruna çözüm getirmeyi hedefliyor.

 

1.2--Sürücülerin % 29’u park edecek yer bulmak için ortalama 20 dakika harcarken; % 10’u 40 dakikadan fazla harcıyor.

 

2--Siemens ve Streetline arasında gerçekleştirilen ortaklık bu soruna çözüm getirmeyi hedefliyor.Kalifomia merkezli yedi yıllık Streetline şirketi, kaldırımlara yerleştirdiği sensörler ile akıllı telefon uygulamaları arasında bağlanü kuruyor. Bu bağlantı sayesinde, şehir içindeki farklı park alanları hakkında sürücülere bilgi sağlanıyor. Gerçek zamanlı paylaşılan veriler sayesinde, sürücüler hangi park alanlarının müsait olduğunu ve fiyatını öğrenebiliyorlar

 

2.1--İki şirket arasında gerçekleştirilen bu işbirliğinin bir diğer özelliği de, park sorunu çözmesinin yam sıra, park bulmayı kolaylaştırarak hem harcanan benzin miktarının azaltılmasını sağlamak; hem kamu güvenliğine katkı sağlamak; hem de karbon emisyonların düşmesine yardımcı olmak.

 

2.2--Streetline’ın bu hizmeti sunan akıllı telefon uygulamasının ismi “Parker”. Bu uygulama en yakın park alanını gösterirken, burada kaç arabalık yer olduğuna yönelik de bilgi veriyor.

 

3--Siemens Altyapı ve Şehirler Mobilite ve Lojistik Bölüm Başkanı Terry Heath, “Şehirler, yaşlanan altyapı, artan nüfus ve sınırlı finansman kaynaklan sorunları ile karşı karşıkarşıyalar. Biz belediyelerle birlikte çalışıp, çok küçük yardımlarla park sorunu çözüme kavuşturabiliriz. Bu sistem, zaman içinde kendi maliyetini çıkaracağı gibi, gelecekteki altyapı yatırımlarına da finansman sağlayacak” diyor.

 

4--San Francisco bundan bir süre önce SF Park adından benzer bir program başlattı. Federal hükümet ve San Francisco Belediye Ulaşım Ajansı tarafından finanse edilen sistem kapsamında, şehir sakinlerine on binlerce park alanı hakkında bilgi veriliyor.





Makalenin İzlenme Sayısı : 146

Eklenme Tarihi : 21.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.