MAKALELER / İnternet te Eğitim Platformları







İnternet te Eğitim Platformları:

 

1--Khan Academy--ilk, orta ve lise derslerinden tutun da animasyonla çizgi film karakteri oluşturmanın sırlarına, ekonomiden bilgisayar bilimlerine kadar çok geniş bir yelpazede 10 binin üzerinde ücretsiz video, 150 binden fazla interaktif alıştırmaya erişmek mümkün.

 

2—Udemy- İspanyolca, İngilizce, Fransızca, Arapça, Portekizce, Rusça, Japonca, Python, JavaScript, Angular, Kripto para, Linux, Photoshop, PHP, Unity, Wordpress, Java, Word, Grafik tasarım, Çince,Udemy Almanca, Amazon AWS, Yemek yapma, 3D modelleme, Android geliştirme, Veri analizi, Çizim, iletişim becerisi, Excel, Muhasebe, Salesforce, Fotoğrafçılık, Logo tasarımı, SQL, Kullanıcı deneyimi, Dijital pazarlama, Sunum becerileri, Risk yönetimi ve Yazarlık ücretsiz olarak erişime açılan kurslardan bazıları.

 

3--Global Enstitü-Platformun sunduğu ücretsiz dersler arasında yaşam koçluğu, etkili konuşma, aşçılık, satış, işaret dili, web tasarımı, temel gazetecilik, sahne makyajı, oyuncak yapımı ve hatta apartman yöneticiliği gibi geniş bir yelpazede birbirinden ilgi çekici programlar yer alıyor.

 

4--Campus Onlıne-Mobil güvenlik, sosyal mühendislik, veri güvenliği, dijital dönüşüm, Y kuşağı yönetme becerileri, kişisel verilerin korunması. Platformda ayrıca hukuk, sağlık, finans, satış pazarlama, iş güvenliği ve kişisel gelişim kategorisin¬de de çok sayıda videolu eğitim yer alıyor.

 

5--İstanbul İşletme Enstitüsü-Canlı canlı eğitim-3D max, Bootstrap, Adwords, hızlı okuma, bilimsel araştırma teknikleri, diksiyon, dış ticaret, sosyal medya reklamcılığı ve algı yönetimi gibi çok sayıda ilgi çekici eğitimin çoğunun ücretsiz olarak sunulduğu platformda eğitim programları belli bir plan dahilinde gerçekleştiriliyor Canlı ders konseptiyle online eğitimi harmanlayan platform, bu şekilde öğrenci ve eğitmenin anlık olarak internet üzerinde bulunmasını sağlıyor.iletişim, satış pazarlama, insan kaynakları, bilişim, muhasebe ve yabancı dil gibi kategoriler yer alıyor.

 

6--Google Dijital Atölye-Dijital Atölye sertifikaları, sektö- rel açıdan da oldukça işe yarar durumda. Google’ın dijital yetkinliklerini artırmak isteyenler için sunduğu Google Dijital Atölye eğitimlerine ücretsiz olarak Dijitalatolye. withgoogle.com adresi üzerinden erişilebiliyor. Online eğitimleri tamamlayanlar, dijital alanda edindikleri bilgi ve becerileri belgeleyen Dijital Atölye yeterlilik sertifikaları veriliyor.

 

7--İçerik Bulutu Akademi-İçerik Bulutu Akademi ise daha çok sosyal sorumluluk platformu olarak iş yapıyor. Akademi bünyesinde Online eğitim ve webinar’lara ücretsiz olarak katılım sağlanabiliyor. Dijital içerik üreticiliği, SEO, Google çekirdek güncellemeleri, işletmeler için Youtube optimizasyonu, müşteri deneyimi gibi, dijital dünyaya dair çok sayıda video içerik yer alıyor.

 

8—Vidobu-Kişisel SWOT analizi, etkili not tutma teknikleri, motivasyonu artırma yolları ile başarılı insanların sırları gibi kişisel gelişim ve mesleki gelişim konularına odaklanmış olan Vidobu bilişim teknolojileri konusunda da iddialı.Platformda, web tasarımı, grafik tasarımı ve İngilizce eğitimleri de yer almakta.

 

9--Liderlik Okulu-Lider olmak isteyenlere Yaşam koçluğu eğitimi, Montessori eğitimi, kişisel gelişim ve hız¬lı okuma eğitimleri, Liderlik Okulu’nun sunduğu kapsamlı sertifika programlarından bazıları.

 

10--Ticimax Akademi-E-ticarete başlamak için Ticimax E-ticaret Sistemleri bünyesinde yer alan Ticimax Akade¬mi, KOBİ’ler, girişimciler ve işini dijitale açmak isteyenler için ücretsiz online eğitimler ve webinar’lar düzenliyor. Eğitimlerde e-ihracat,e-ticaret, e-posta pazarlaması, Google AdWords, sosyal medya reklamcılığı, SEO ve site kurulumu gibi e-ticarete ilişkin çeşitli alanlarda eğitimler uzmanlar tarafından ücretsiz olarak veriliyor.

 

11—Yabancı Siteler:

 

11.1--Ted-Ed: Youtube'da videolarına sıkça rastlayacağınız TED-Ed videoları sîzlere kişisel gelişim, iş yönetimi, girişimcilik ve benzeri konularda birçok ders

imkanı sunuyor. Videoları izlerken soru sorarak online etkileşime girme şansına da sahipsiniz ve derslerde beyin fırtınası ile aktif online öğrenme deneyimi yaşıyorsunuz.

 

11.2--Edx: Bilgisayar, data analizi, iş yönetimi, mimarlık, kimya, sanat gibi 31 farklı alanda ve yüzlerce farklı başlıkta online ders alabilirsiniz. Derslerin hemen hepsine kayıt olmak ve ders içeriklerine ulaşmak ücretsiz.

Hatta bazılarında para ödemeden ödevlere de erişebiliyorsunuz. Sertifika almak için ise para ödemek şart. Sisteme Linkedln profilinizi kaydetmeniz halinde başarılı olduğunuz kurslar ve kazandığınız sertifikalar otomatik olabiliyorsunuz. Sistemde başarınız doğrultusunda burs alma olanağına bile sahipsiniz.

 

11.3--Ivy League: Dünyanın en iyi üniversitelerinin bir çoğunun bulunduğu Ivy League hocalarının hazırladığı, 450 adet online kurs şu an ücretsiz olarak herkesin kullanımına açık. Bilgisayar bilimlerinden beşeri bilimlere,

sanattan sağlığa çok sayıda kategoride eğitim yer alıyor. Detaylara Classcentral.com adresi üzerinden iş erişebilirsiniz.Bu arada dünyanın en iyi üniversiteleri arasında bulunan Cambridge de, basılmış 700'den fazla ders kitabını Mayıs sonuna kadar online ortamda ücretsiz olarak erişime açtı, haberiniz olsun.

 

 

11.4--Öpen Culture: İngilizce içerik sağlayan Öpen Culture Online Courses, dünyanın birçok üniversitesinden yaklaşık 1200 eğitimi ücretsiz olarak sunuyor. Sitede öğrencilere yönelik 800 ücretsiz video, 500 ücretsiz e-kitap, 300 dil öpen culture kursu içeriği ve 1000'den fazla üniversite ders videosu mevcut. Üniversite ve bölüm bazında arama yapma olanağı da sunan platform, dünyanın en iyi 100 üniversitesi listesindeki okulların eğitimlerine ulaşabilirsiniz.

 

11.5--Academıc Earth: Dünyanın en seçkin üniversitelerinden derslere ve kurslara online olarak ulaşma imkanı tanıyor. MIT, Harvard, Princeton, Stanford, Yale gibi üniversiteler ulaşabilecekleriniz arasında. Sitenin çok başarılı bir arama motoru var ve almak istediğiniz kurs veya ders ne ise sizi en iyi sonuçlara götürüyor

 

 Kaynak:Para Dergisi




Makalenin İzlenme Sayısı : 190

Eklenme Tarihi : 21.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.