MAKALELER / Şirket-İşhayatında Pokerin Önemi





Şirket-İşhayatında Pokerin Önemi:

 

1—İşhayatında strajei oyunları oldukça önemli olabilir.Bunlar arasında poker-holdem matematiği önemli bir yere sahip.

 

2--Dan Harrington (64) poker babalarmdan. 1980’lerde Vegas’ta poker oynayan 20 efsane isimden biri. Aynı za-manda tavla ve satranç üstadı. Yazdığı poker kitapları nedeniyle genç pokercilere göre büyük hoca. Ona göre pokerin mantığım çözmek bir şirket yöneticisinin çok işine yarar:

 

2.1--“Dört pokerci arkadaşımla ortak bir şirket kurmuştum. Örneğin bir ihalede diğer iş adamlarına karşı büyük avantajımız vardı, çünkü her durumu çok iyi analiz edebiliyorduk.

 

2.2--O yüzden başarılı olmak isteyen işadamlarına poker kitapları okumalarını öneririm.

 

2.3--Holdem matematiği ABD’deki birçok işletme fakültesinde ders olarak bu yüzden okutuluyor.”

 

3--İnternette ise 200’den fazla holdem oynatan web sitesi var. Yılda 12 milyar dolar civarında ciro yapıyorlar

 

4—Bir poker oyuncusu ile yapılan röportajdan:

 

4.1--Pokerin bir kumar olduğunu unutun. Teksas’ta 1980’lerde icat edilen 2 kapalı ve 5 açık kartla oynanan Holdem, satranç gibi zekâya, olasılık hesabını ne kadar doğru yapabildiğinize, strateji bilginize dayanıyor.

 

2--Kendi başıma. İki kitap okudum, alıştırma yaptım. O kadar.Bütün oyuncuların ellerinde hangi kartların olabileceğini tahmin edebiliyordum. Poker terminolojisinde buna “el okumak” deniyor. Eğer elleri bu kadar rahat okuyabiliyorsam kaybetmeme imkân yok dedim ve o anda hayatımın yönü değişti.

 

3—Poker şans oyunu değildir- uzun vadede . Olasılıkları hesaplayacaksın. “Eğer elinde bu kart olsaydı şöyle davranırdı” sonucuna kısa sürede varabileceksin. Holdem’in % 85’i psikoloji, % 15’i de matematik.Bu oyuna kumar diye yaklaşan çok kaybeder.

 

Kaynak:Para Dergisi-2.8.12.2007




Makalenin İzlenme Sayısı : 146

Eklenme Tarihi : 21.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.