MAKALELER / Kadın-Erkek İlişkilerini Güçlendirmek İçin Öneriler





Kadın-Erkek İlişkilerini Güçlendirmek İçin Öneriler:

 

S1--Örneğin yolunda gitmeyen bir ilişkimiz var. Onu sevgiye, aşka tekrar programlayabilir miyiz? Bir ilişki ya da evlilik tekrar canlandırılabilir mi?

 

C1--Evet, evlilik canlandınlabiliyor. Ama uzun bir ilişkiyse farklı, kısa bir ilişkiyse farklı. Uzun ilişkide önce birikmiş öfkeleri temizleyip dışan çıkarmak lazım. Ondan sonra aşkı programlayabilir, iyileştirebiliriz. Uzun süreli ilişkide insanlar bardağın boş tarafına bakıyor. “Sende o yok bu yok” diyor. Hep eksik olana odaklanıyor. O iki tarafta da öfke biriktiriyor. Benim uyguladığım program sadece kadınlar için,

 

S2-- Canlandırmak için ne yapmalıyız?

 

C2--Birbirinize beğendiğiniz yanlannı söyleyeceğiniz bir oyun oynuyorsunuz. Böylece bardağın boş tarafı dolmaya başlıyor. Çünkü bir erkek kadının şövalyesi olmak ister. Ona bu payeyi kim verebilir? Dişi olmayı göze alan! Yumuşacık, sevgi dolu olacaksın. Karşındaki de gücünü seninle savaşmak için değil, koruyup kollamak için harcayacak.

 

S3--Erkekler en çok ne duymak ister?

 

C3--Ne kadar başarılı olduğunu ve kadınını ne kaçlar mutlu ettiğini!

 

S4--Ya kadınlar? 

 

C4--Kadın ise şımartılmak ister. Bunlan sevilmekle eş tutar.

 

S5--İlgisizliğinden yalandığımız bir erkeğin ilgisini artırmak için ne yapmalıyız?

 

C5--Sadece biraz uzaklaşmak gerekir. Kendi hayatınızın kapısını kapatacaksınız. Birkaç günlüğüne kız arkadaşlannızı tercih edeceksiniz.

Ya da erkek “Hadi sinemaya gidelim” dediğinde, “Ay kusura bakma kitap okuyorum gelemem” diyeceksiniz.

 

Böylece kadın erkeğe “Kitap okumayı senden daha enteresan buluyorum” mesajını veriyor. Erkek de “Kitap okumak bile benden daha eğlenceliyse, eyvah ben artık onun erkeği değilim” diyerek bir şeyler yapmaya başlıyor.

 

S6--Bir de ‘erkeğe çok ilgi gösterme şımarır’ derler...

 

C6--tekniklerinde anlattığımız bir kural erkeğin ilk adımı atması. Erkek ilk kez mi anyor? Kadının telefonunu mu istedi? O zaman artık kadın erkeği arayabilir. Ama erkek kadını aramadan önce, onun telefonunu isteyip aramamalı. Bir adım daha ileri gidip “Hoşlanıyorum” derse o zaman kadın da ilgi duyduğunu söyleyebilir. İlişkide alınanla verilen eşit olacak.

 

Kadın veriyor, veriyor ama adamdan almıyor. Şımartmak bu olmamalı. Ama kadın erkeğini onore eder. Onda beğendiği yönleri söyler, o da karşılığında kadına söyler.

Hiçbir zaman kadın beğendiğini gizlemeyecek, ruhunu açacak. Korkuyorsa da maske takmamalı “Bir tanem, sana aşık oluyorum galiba... korkuyorum” demeli.

 

O zaman erkek, “Bana mı sığındın, gel bir tanem, ben de sana aşığım” der. Kadın bunu itiraf etmeye bile korkuyor. Güçlüyüm havasına yatıyor. Rol yapmaya gerek yok.

 

Erkekler lafa gelince “Neden hep erkek kadının peşinden koşar? Kadınlar da koşsun” diyor. Ama kadınlar ilk adımı atınca da bu sefer “Ben en iyisi bununla takılayım biraz” diyorlar. Erkek geleneksel rolünü oynamayınca böyle oluyor.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 151

Eklenme Tarihi : 21.06.2022

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.