MAKALELER / Lojistikte Verim-En Verimli Taşımacılık Yöntemlerinde Multimodal Taşımacılık





Lojistikte Verim-En Verimli Taşımacılık Yöntemlerinde Multimodal Taşımacılık:

 

1--İnci Lojistik’in Avrupa’ya karayolu ile yapılan taşımaların büyük kısmım demiryoluna kaydırarak karbon salınım oranında % 77 tasarruf sağlayacağının altını çizen Gezgin, “Artık Avrupa’ya yapılan her sevkiyatta tır başma bir seferde 3.5 ton karbon doğaya bırakılmayacak” diye konuştu.

 

1.1--İnci Lojistik’in multimodal taşımacılık ile Avrupa’ya gerçekleştirdiği karayolu taşımalarının 7 bin 800 tırlık kısmının demiryolu taşımacılığına çevrileceğinin altım çizen Gezgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bununla 4 milyon 95 bin litre yakıt tasarrufu sağlanacak. Van Dieren ile yapılan anlaşma çerçevesinde 45’lik demiryolu konteynerleri ile İstanbul Halkalı'dan Almanya’nın Heme ve Mannheim terminallerinden tüm Avrupa’ya kesintisiz demiryolu bağlantısı sağlanacaktır.

 

1.2--Multimodal taşımacılık çevreye olan katkısının yanı sıra % 40 maliyet avantajı sağlamaktadır. Anlaşma dahilinde karayolu-demiryolu-karayolu modelini kullanacağız.

 

2--Türkiye’de İstanbul’dan alman mallan da İzmir ve Manisa’ya ulaştırıp oradaki ihracatçılarımıza katkı sağlamayı hedefliyoruz. 2020’den itibaren taşıma taşıma moduna hız ve maliyet değil çevreci olup olmaması karar verecek. Biz de bu yönde yoğunlaşıyoruz. Bunun sonrası ise deniz yolunda küçük gemilerle bu modeli geliştirmek. İtalya gibi ülkelere taşımacılık yapılabileceğiz.”

 

3--Hollanda merkezli Avrupa'nın en büyük multimodal kon- teyner operatörlerinden biri olan Van Dieren CEO’su Henk Van Dieren ise, “Multimodal taşımacılığın avantajı daha çevreci ve sürdürülebilir olmasıdır. Karayolu taşımacılığına göre daha ekonomik bir taşımacılık yöntemi olan multimodalın en önemli özelliği ise karbon salınımını en aza çevreye olan olumsuz özellikleri minimize etmesidir” dedi. Van Dieren, bu sistemle Türkiye’nin Almanya ve İsveç’e tren yoluyla bağlanacağını kaydetti.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 142

Eklenme Tarihi : 21.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.