MAKALELER / Kışın Faydası olan Diyet Uygulamaları







Kışın Faydası olan Diyet Uygulamaları:

 

1—Sarımsak kaynatılmış su veya tarçın kaynatılmış su bağışıklığı güçlendirir.

 

1.1--Bakterilerin üremesini ve dağılmasını önleyen tarçın Bir su bardağı sıcak suyun içerisine bir tatlı kaşığı  ilave edilip ve yaklaşık 5 dakika demlendikten sonra tüketilmelidir.

 

2--Kefir, mikropların kol gezdiği kış aylarında vücut direncini artırmada birebir. düzenli tüketildiğinde  Ülser, yüksek tansiyon , bronşit ve astım ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu oluyor.Kefi marketlerden hazır alabildiğiniz gibi edindiğiniz kefir kültürü ile kefir yapabilirsiniz.

 

 3--Ispanağın içinde bol miktarda bulunan C vitamini vücudu koruyup enfeksiyonlarla savaşıyor.Sulu pirinçli ıspanak yemeği güzeldir.

 

4—Kışın yemeklerde turp-dilim veyta rendelenmiş limonlu-kırmızı pul biberli hafif invce kaya tuzu serpilmiş turpu tüketmek gerek.

 

4.1--Çok güçlü bir antioksidan olan turp, soğuk algınlığı tedavisinde birebir. kara turpu yıkayıp üst kısmından kesip içerisini oyun. Oyduğunuz kısmına bal koyun .Turpa alttan minik bir çizik atın. Bir su bardağının üzerine oturtun.. Bir gece bekletip sabah, akşam tüketin.

 

5—Önemli:Taze zencefili rendeleyip içine limon ve bal koyarak elde ettiğiniz karışımdan sabahları bir tatlı kaşığı yiyerek bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz.

 

6--Kırmızıbiber Ağrı kesici ve iltihap çözücü etkisi ve mikrop öldürücü özelliğiyle kış aylarında şifa kaynağı olarak öne çıkıyor.Yemeklerinize kırmızı kuru pul biberi serpebilirsiniz.

 

7--Soğan, ciddi bir balgam söktürücü ve soğuk algınlığına karşı önleyicidir.Soğan,Solunum yollarını uyararak balgamdan temizler.Örneğin akşam yemeğinde yarım baş soğanı yemekle-balı/mercimekli bulgur plavı vs ile tüketebilirsiniz.

 

8—Kışın salatalarınızdan lahanayı eksik etmeyin.Vücudunuzu enfeksiyonlara karşı güçlendirmek istiyorsanız lahanayı salatalarınızdan eksik etmeyin.

 

9—Kışın ekinezya çayı bağışıklığı güçlendirici ve koruyucudur.Ekinezya, yara ve enfeksiyonların tedavisinde kullanılan doğal bir antibiyotiktir.

 

10—Gribal enfeksiyonlarda bir cam bardak sıcak su içine konulan 1 adet zencefil-1 adet zerdeçal-biraz karabiber tohumu ve yarım limon suyu demlendikten sontra içilebilir.

 

11—İnatçı öksürüğe karşı 1 tatlı kaşığı keten tohumunu sütte kaynatıp-sütü süzüp bal ile karştırıp içebilirsiniz.

 

12—Sabahları bir cam bardak sıcak su içine atacağınız 2 parça hibiskus ve biraz limon suyu güzel bir sabah çayı olabilir.Hibiskus sakinlik verir-ödem atar-şekeri dengeler.

 

13—Kışın en güzel akşama yemeği ya doğal ev yapımı tarhana çorbası yada tavuk suyu ile yapılmış şehriye çorbası olabilir.

 

14—Yaz-kış bağışıklığı güçlendiren-uykusuzluğa karşı faydası olduğu için ph ı 7.5 üstünde olan kaynak suyu tüketilebilir.

 

15—Sonbaharda kış kavunu eve alınıp bunlar evde olgunlaştıkça tüketilebilir.Kavun bağırsak ve böbrek dostudur.

 

Kaynak: https://www.yeniakit.com.tr/





Makalenin İzlenme Sayısı : 494

Eklenme Tarihi : 14.10.2019

Önceki sayfaya geri dön.