MAKALELER / Tarçın Tozu Bitki Köklerini Böcekten-Bitkiyi Mantardan Koruyor







Tarçın Tozu Bitki Köklerini Böcekten-Bitkiyi Mantardan Koruyor:

 

1--Bir fidan dikecekseniz ve kısa sürede büyümesini  istiyorsanız,  ekeceğiniz bitki fidesinin köklerini, içine toz tarçın koyduğunuz bir kapta kısa bir süre bekletebilir, tarçına bulanan kökleri  toprağa yerleştirebilirsiniz.

 

2--Böcekler ve karıncalar tarçın kokusundan hoşlanmazlar.  Bitkilerinizi karıncalar veya  minik böcekler sarıyorsa saksının dibine toz tarçın serpiştirerek onları uzaklaştırabilirsiniz.

 

3--Bitkiler üzerinde mantar gibi  olumsuz sonuçlara yol açan bir hastalıkla karşılaştığınızda, bitkinin toprağına dökeceğiniz bir miktar tarçın bu soruna çözüm oluyor.

 

4--Hastalanan çiçekleriniz için;Malzemeler:*2 su bardağı su--*1 yemek kaşığı tarçın-

*2 adet aspirin

 

4.1--Yapılışı:

Aspirinleri toz haline getirin. Toz haline gelen aspirinleri ve tarçını  karıştırın. Bir sprey şişesine bu karışımı döküp üzerine su ilave edin. Karışım12 saat bekletin. Daha sonra bitkinin hastalıklı alanların tümüne bu karışımı püskürtün. Bu uygulamayı iki günde bir, 1 defa olacak şekilde tekrarlayın. Bir süre sonra bitkinizin iyileşmeye başladığını göreceksiniz.


5--Ayrıca Bitkilerinizin-Çiçeklerinizin yanında yumurta kabuğu veya kırık yumurta bekletmeniz halinde solucan ve kurtlar bitkilerinize yanaşmaz.

 

Kaynak: https://www.yeniakit.com.tr/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 638

Eklenme Tarihi : 14.10.2019

Önceki sayfaya geri dön.