MAKALELER / Termik Santralleri İptal Edip Nükleer Santraller Yapılması Zor





Termik Santralleri İptal Edip Nükleer Santraller Yapılması Zor:

 

1—Uyar , Nükleer santralların aslında enerji üretimi için kurulmadığını, elektrik üretilirken oluşan plütonyum için kurulduğunu savunuyor.

 

1.1--Bir nükleer santralın kurulmasından kapatılmasına kadar geçen sürede kullandığı eneıjinin ancak 3 ’te 1 ’ini üretebildiğim belirten Uyar, “ Karşılığında enerji değil bomba alınıyor.Yapımı her şey yolunda giderse 10-15 yıl sürüyor.

 

2--Küresel ısınmanın etkileri görülmeye başladı. 15 yıl nükleer santralın bitmesini bekleyecek hali yok. ABD’de nükleer santralların yakıt zenginleştirilmesinde kullanılan elektrik 2000 megavatlık termik santrallarda üretiliyor..

 

2.1--Zenginleştirilirken küresel ısınmaya yol açan gazlar salgılanıyor.

 

3--Termik santralların % 10’unu nükleer ile değiştirelim desek 1000 tane nükleer santral kurmak gerekiyor. Bu durumda uranyum 3 yıl yetiyor. Bu kadar santrala yetecek uranyum yakıtı nerede” diye sordu.

 

4—Yorum:

 

1—Küresel ısınma ile mücadelede artan enerji talebi için yenilenebilir enerjiler ve modüler nükleer santraller kullanılabilir.

 

2—Mevcut termik santralların kapatılması sözkonusu olmayıp,bu santrallerde karbondioksit tutma ve depolama tesislerinin kurulması küresel ısınma anlamında önemli olacaktır. 




Makalenin İzlenme Sayısı : 135

Eklenme Tarihi : 21.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.