MAKALELER / Fındık Bahçelerinin Zürufları Organik Gübre Olacak





Fındık Bahçelerinin Zürufları Organik Gübre Olacak:

 

1--Ordu Büyükşehir Belediyesi, yeşil gübre ile Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Bitkisel atıklar ve fındık zuruflarmm komposta dönüştürüleceğini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Hem çevre temizliği yapacak, hem ekonomiye katkı sağlayacak, hem de para kazanacağız” dedi.

 

2--Karadeniz’de 700 bin hektarlık alanda üretimi yapılan fındığın atığı olan zurufların organik gübre olarak değerlendirilebilmesi amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi ilk adımı attı. Altınordu ilçesine bağlı Karapınar Mahallesi’ndeki Katı Atık Ayrıştırma Tesisi’nin bir bölümünü, başta fındık olmak üzere bitkisel atıklardan kompost elde edilmesi işlemine ayıran Ordu Büyükşehir Bele-diyesine, Ferrero Fındık da destek sağlıyor.

 

3--Belediye Başkanı Enver Yılmaz, tesislerde fındık bahçelerinin temizlenmesi sırasında ortaya çıkan ışkınlar ve fındığın patosa vurulması ile elde edilen zuruflar başta olmak üzere tüm bitkisel atıkları değerlendirecek bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

 

3.1--Yılmaz, “Proje ile atıkların çevre kirliliği yaratmasının önüne geçerken, kompost yapımı ile ekonomiye katkı sağlayıp, bunların satışından da gelir elde edeceğiz” dedi.




Makalenin İzlenme Sayısı : 150

Eklenme Tarihi : 21.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.