MAKALELER / Ozon Terapinin Faydaları





Ozon Terapinin Faydaları:

 

1—Ozon Tedavide , İlk olarak hastadan kan alınarak tedavi yapılır. Bu yöntem geriatride, dolaşım bozukluklarında yeniden canlanmayı sağlamak için, viral kökenli hastalıklarda ve genel bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için kullanılır.

 

1.1--Bu metodla, 50 ila 100 ml hastadan kan alınır, tam olarak tespit edilmiş ozonla karıştırıldıktan sonra hastaya geri verilir. Bu işlemde, steril ozona hastalıklarında kullanılır ve sağlığın yeniden canlanmasını sağlar.Ozon eğitimli kişilerce eklem içine enjekte edilebilir. Bu metod ağrılı enflamatuar hastalığı olan ekleme uygulanır.

 

1.2--3 gün ara ile haftada 2 seans yapılır.Toplam 5 haftada 10 seans uygulanır.Etki oluştuktan sonra ayda 1 kez etkiyi korumak için devam edilmesi uygun olur.

 

2--Sağlıkla parlayan, güçlü cilde sahip olmak için ozonlanmış yağ en uygun çözümdür. Ozon, zeytinyağı içerisine uzun zaman aralıkları kullanılarak ilave edildiğinde, zeytinyağı ozonu içinde tutup koyulaşır. Bu jel soğutulduğu zaman ozonu yıllarca içinde tutar.

 

2.1-- Ozonlanmış yağ cilde uygulandığında cilt hastalıkları üzerinde çok olumlu etkiler gösterir. Özellikle yanık tedavisinde acı vermeden mükemmel sonuçlar alınır. Bu yöntem deriye masaj yapılarak uygulanır. Bebeksi görünüşünüzü geri kazanmanız ozonlanmış yağ ile mümkündür.

 

2.2--Selülit tedavisinde ozon farklı mekanizmalarla etki gösterir. Cilt altında biriken yağ asitleriyle etkileşerek yağ zincirlerinin kırılmasına ve vücuttan atılmasına yardımcı olur.

 

2.2.1--Selülitte önemli bir problem olan oksijen eksikliğini giderdiği, kan akımını o bölgede de artırdığı için yağ dokusunun metabolizmasını normale döndürdüğü ileri sürülür.

 

3--Kronik yorgunlukta yetersiz oksijenlenme ve toksin birikim bulgularını yok ederek kişiye yeni bir yaşam enerjisi sağlar. Sabah yataktan yorgun kalkmamak, spor aktivitelerini uzun süre yorulmadan devam ettirmek için kullanılır. Stres, depresyon, hayattan zevk alamama, baş-vücut ağrıları ile seyreden çökkünlük durumlarında işe yarar.

 

4—Ozon terapi Stres hormonu olan adrenalini yakarak gerginlik ve anksiyeteyi giderir. Kişi 1-2 seanstan sonra bile rahatladığını fark eder. Vücut ve yaşam enerjisi artar. Kronik depresyonda bile hastaların depresyon ilaçlarını azalttığı görülmüştür.

 

5--Anti-aging (geriye yaşlanma) ve yeniden canlanma için kullanılır. Tamamen sağlıklı kişilerde, yaşlanmayı geciktirmek, enerji kazanmak ve hastalıklardan korunmak için kullanılabilir.

 

5.1--Vücudun enerjisini artırdığı gibi beynin enerjisini de artırır, hafızayı güçlendirir. Sınava hazırlanan gençler, yoğun tempolu iş adamları, zihnini sürekli kullananlar, sporcular için güçlü bir dopingdir.


5.2--Ozonterapi ile kişi gerek zihinsel gerek bedensel yorgunluğu daha az hisseder.

 

5.3--Ayrıca yaşlı kişiler ozon tedavisine iyi yanıt verir. Bütün klinik avantajlarının yanı sıra oksijenin dokular tarafından daha iyi kullanımını sağlar, bağışıklık sistemini harekete geçirir.

 

6--Selülit tedavisinde ozon farklı mekanizmalarla etki gösterir. Cilt altında biriken yağ asitleriyle etkileşerek yağ zincirlerinin kırılmasına ve vücuttan atılmasına yardımcı olur. Selülitte önemli bir problem olan oksijen eksikliğini giderdiği, kan akımını o bölgede de artırdığı için yağ dokusunun metabolizmasını normale döndürdüğü ileri sürülür.

 

7—Oksijen tedavisi cilt bakımı için uygulanır. Cildin alt katmanlarına ulaşan oksijen, metabolizmayı hızlandırarak, vücutta biriken toksinlerin atılmasını sağlar. Bunun sonucu toksin birikimine bağlı oluşan akne, sivilce ve siyah nokta oluşumu gibi sorunlar ortadan kalkar.

 

7.1--Bir başka deyişle cildin yağ salgılaması dengelenir. Ve antioksidan etki gösterir. Oksijen terapi cildin destek dokusunu oluşturan kolajen ve elastin seviyesini artınr. A, C, E vitaminleri antioksidan etkisi gösterir ve cildin nem ihtiyacını sağlar. Gözaltı torbaların giderilmesinde kullanılan bir yöntemdir.

 

7.2--Vücut bakımlannda özellikle oksijenin yağ yakıcı özelliğinden dolayı selülit açısından da iyi neticeler alınır. Cilt bakımlannda olduğu gibi vücut bakımlarında da deforme olmuş ve sarkmış dokunun sıkılaştınlmasında da güvenle kullanılır.

 

8--Ozon terapi düşük riskli ve genellikle standart medikal tedavilerin eşliğinde tamamlayıcı, destekleyici ve yeniden yapılandırın bir metoddur.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 136

Eklenme Tarihi : 21.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.