MAKALELER / B2B Siteleri-En Popüler





B2B Siteleri-En Popüler:

 

1--Alibaba.com….Çin menşeli ….. ihracat ve ithalat alanında uzmanlaşmış. Üyelerine elektronik ticaret imkanı sağlayan site… Siteye ücretsiz üye olanlar sadece alım ve satım taleplerini görebiliyor. Ücretli üyeler ise sitenin tüm veritabanına erişebiliyor.

 

2--Kompass.com…..Türkçe dahil 25 dilde yayın yapıyor……Kompass, şirketlere tanıtım ve araştırma hizmeti sunuyor. ……Şirketler sisteme yükleyebilecekleri logo, web sitesi bağlantısı, ürün fotoğrafı, katalog, banner, anahtar kelime ve seçilen üründe ilk sayfada görüntülenme garantisi gibi seçeneklerle internetteki görünürlüklerini arttırabiliyor.

 

2.1--Araştırma hizmetlerinde ise şirketler "Easybusiness by Kompass" bölümü üzerinden 4.3 milyon firma ve 59 bin özel ürün kodu ile arama yapabiliyorlar.

 

2.2--Şirketler bu araştırmalarla potansiyel müşterilerini, tedarikçilerini daha iyi görebiliyor. Hatta kendilerine bir veritabanı oluşturup bir şekilde ihracat ya da ithalat haritalarını çıkarabiliyor.

 

3--Fis.com….Deniz ürünleri konusunda uzmanlaşmış İspanya merkezli bir site…. İngilizce, İspanyolca ve Japonca dil seçenekleri var.

 

4--Linksorganic.com…Bu sitede dünya genelindeki organik ürünlerle ilgilenen perakendecileri, toptancıları, ithalatçıları, çiftçileri, üreticileri ve organik ürün marketlerini bulabilirsiniz……Ücretsiz üye olunabilen sitenin dili İngilizce.

 

5--Wotol.com…..Fransa menşeli endüstriyel ekipmanların alım-satımı konusunda uzmanlaşmış bir portal. Site özellikle ABD, Hindistan, Pakistan, Bangladeş ve İngiltere’den ziyaretçi alıyor.

 

6--Psionline.de….Alman menşeli site promosyon ürünleri alanında faaliyet gösteriyor. Almanca, İngilizce, Fransızca, Türkçe, İtalyanca ve İspanyolca olmak üzere altı farklı dil seçeneği var.

 

7--Cometotrade.com…..ABD'de menşeli site elektronik, telekom, enerji, makine ve hazır giyim başta olmak üzere birçok sektöre hizmet veriyor. Dili İngilizce

 

8--Marble-institute.com…..ABD orijinli site mermer, granit ve her türlü yapı taşları alanında faaliyet gösteriyor. Dili İngilizce.

 

9--Mfg.com…..ABD’de sanayi makinesi parçaları alanında faaliyet gösteriyor. Dili İngilizce. Ücretsiz üyelik imkanı var.

 

10--Textileweb.com…..ABD merkezli site, tekstil sektörüne yönelik faaliyet

gösteriyor…..Dili İngilizce……Ücretsiz üye olabiliyorsunuz.

 

11--Petrolplaza.com….Alman menşeli site ….. Petrol ürünleri alanında faaliyet gösteriyor.

 

12--Tecdoc.de….2005 yılında Almanya’da kuruldu…..Otomotiv ve otomotiv yan sanayii ürünleri alanında faaliyet gösteriyor.

 

13--Texindex.com…..Çin menşeli site tekstil alanında faaliyet gösteriyor. İngilizce ve Çince dil seçenekleri var.

14--Buykorea.org……Site adeta Güney Kore'nin e-ticaret kanalı konumunda. Birçok sektörde binlerce ürün bulabilirsiniz. Ücretsiz üyelik imkanı da var.

 

15--Ecplaza.com…..Güney Kore menşeli, …. dünya genelinde İngilizce, Korece ve Japonca hizmet veriyor…..En çok ziyaret eden kullanıcılar Güney Kore, Çin, Hindistan, ABD ve Endonezya'dan.

 

16--Ec2l.com…..Güney Kore menşeli. ….. Dünya genelinde yüz binlerce üyesi var. Ayda ortalama 1 milyon ziyaretçi çekiyor…..Sitede ayda yaklaşık 300 bin iş anlaşması yapılıyor…..Ücretli ve ücretsiz olarak iki çeşit üyelik seçeneği var. …..Ücretsiz üyelikte ilan verilebiliyor ve 15 ürün kataloğu hazırlayabiliyorsunuz. ……Ücretli yıllık abonelikte size daha fazla imkan sunuluyor…..Size ait bir web sitesi oluşturuluyor ve sınırsız bir ürün kataloğu oluşturabiliyorsunuz.

 

17-- Exportbureau.com…Bu siteye ücretsiz üye olup, ürünlerinizle ilgili birçok bilgiyi yayınlayabiliyorsunuz. Exportbureau.com’da sevkiyat, navlun ve daha birçok konuyla ilgili işinize yarayacak detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. İngilizce, Çince ve Almanca gibi sekiz farklı dil seçeneği var.

 

18--Globalsources.com…. Dili İngilizce…..Ülke ve sektör raporları gibi birçok rapor bulunuyor. Ayrıca Türkiye için ayrı bir sayfa ayrılmış.

 

19--Busytrade.com….Hong Kong merkezli site, en popüler B2B siteleri arasında gösteriliyor. Dili İngilizce.

 

20--Findstone.com….Hindistan menşeli. İngilizce, Çince, Japonca, Almanca, Korece, Fransızca, İtalyanca, Portekizce, İspanyolca ve Rumca dil seçenekleri var. Ücretsiz üyelik imkanı da sunuyor.

 

21--Surplusglobal.com….Güney Koreli menşeli. İngilizce ve Korece dil seçenekleri var. Ücretli ve ücretsiz üye seçenekleri bulunuyor.

 

22--Tradeturkey.com….Özellikle Türk şirketleriyle ticaret yapmak isteyenlere yönelik faaliyet gösteriyor. Dili İngilizce.

 

23--Bharattextile.com….Hindistan menşeli. Tekstil alanında faaliyet gösteriyor.Ülkenin en çok ziyaret edilen B2B sitelerinden biri. Dili İngilizce.

 

24--Bizeurope.com……Hollanda menşeli. Avrupa ülkeleri ve ABD'li şirketlerle iş yapmak isteyenlere yönelik faaliyet gösteriyor. En çok  

ziyaretçi alan sitelerden biri. Diğer B2B sitelerinin aksine ziyaretçilerinin büyük bir bölümü ABD'den.

 

25--Tradeeasy.com….Hong Kong menşeli. Dil seçenekleri İngilizce ve Çince. Diğer sitelerden farklı hizmetleri var. Örneğin satmak istediğiniz bir ürünle ilgili duyuru yapıp beklemek yerine potansiyel müşterilere bu talepleriniz iletiliyor.

 

26--jnsme.org…..İtalya menşeli. Kar amacı gütmeyen site, KOBİ'lere yönelik bilgi ve iletişim alanlarındaki yenilikleri duyuruyor. Beş farklı dil seçeneği var.

 

27--Textilesource.com…Kanada menşeli. Üyeleri arasında tekstil şirketleri yoğunlukta. Dili İngilizce.

 

28--WoodBusinessPortal.com….Romanya menşeli site, ağaç ürünleriyle ilgili alım-satım taleplerinin yanı sıra ithalatçı, distribütör ve üretici şirketlerin listelerine yer veriyor. Rumence, İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca dil seçenekleri var.

 

29--Openrussia.ru…..Rusya Federasyonu menşeli. Sitede Rusya'ya çeşitli sektörlerden ürün satmak isteyen şirketlerin teklifleri yer alıyor. Dili İngiliz ve Rusça.

 

30--Rusbiz.com…..Rusya Federasyonu menşeli. Rusya'yla iş yapmak isteyen şirketlere yönelik hizmet veriyor. Rusça ve İngilizce dil seçenekleri var. Dört tip üyelik mevcut.

 

31--Fita.org….. ABD, Meksika ve Kanada'daki uluslararası ticareti geliştirmek amacıyla kurulmuş.

 

32--Tradeindia.com…..Hindistan'ın en büyük B2B sitelerinden biri. 1996 yılında kurulan sitede binlerce farklı ürünün alım ve satım ilanlarını görebilirsiniz.

 

33--Export6l.com…..Avustralya'dan ithalat yapmak isteyenler için ideal bir ortam sunuyor. Avustralyalı ihracatçıların yanı sıra bu ülkeyle ilgili istatistiklere ve diğer yararlı bilgilere ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz.

 

34--Thomasglobal.com…Yüz binlerce ihracatçı şirketle bu site aracılığıyla bağlantı kurabilirsiniz. Sitede 10 binden fazla ürün seçeneği mevcut.

35--Allworldautomotive.com…Bu sitede otomobil ve otomobil yedek parçalarıyla ilgili ithalatçı ve ihracatçıları bulabilirsiniz. Dili İngilizce. Üyelik için herhangi bir ücret talep edilmiyor.

 

36--Jetro.go.jp….

Japon şirketlerle iş yapmak istiyorsanız bu siteye bir bakın. Sitede, Japonya'ya yatırım yapmak ya da bu ülkedeki ithalatçı ve ihracatçı şirketlere ulaşmak isteyenlerin alım- satım talepleri var. Üyelik ücretsiz. Dili İngilizce ve Japonca.

 

37--B2b-europe.com…İspanya merkezli bir site. İçeriği Avrupa odaklı. Ancak dünya çapında satıcı, tedarikçi, toptancı ve üreticileri bir araya getiriyor. İngilizce dışında farklı dil seçenekleri var.

 

38--Esources.co.uk….İngiltere menşeli.Çok geniş bir ürün yelpazesine sahip. Uluslararası toptancılar, dağıtıcılar, ithalatçılar, ihracatçılar ve üreticileri bir araya getiriyor.

 

39--Europages.com….1 milyondan fazla kayıtlı üyesi var. Site 26 dilde yayın yapıyor. İlan veren firmalar ayrıca Europages ilanları olarak kitap halinde yayınlanıyor

 

40--Tadeboss.com….Çok hızlı büyüyen bir site. 160 bin ticari bilgi ve 72 bin ürün seçeneği mevcut. Site üyelerine dünyanın her yerinden iş ortakları buluyor.

 

41--Exportbureao.com….Tamamen ücretsiz. Birçok yaralı bilgi ve link sunuyor.

 

42--Webtex.ag…..Tekstil makinelerinin alım satımının yapıldığı bir B2B sitesi. Dili İngilizce ve Almanca.

43--Diytrade.com….DIYTrade.com 1 milyondan fazla ürüne ulaşılabilen, dünyanın en büyük Çin menşeli B2B sitelerinden biri. Çin ürünlerinin tedariğinde alıcılara yardımcı oluyor. En çok Çin, Hindistan, ABD, Tayvan, Rusya'dan ziyaretçi alıyor.

 

44--Hotelexchina.com….Otel malzemeleri alım-satım yapanların buluşma noktası. Bu alanda en popüler B2B sitelerinden biri.

 

45--Premierbc.com…..Çin menşeli, Premier Business Club çok dilli bir site. 12 yıldan bu yana faaliyet gösteriyor. Site ticari bilgiler göndermek ve üzerinden arama yaparak tüm dünyadan iş ortakları bulmak üzere tasarlanmış.

 

46--Find2trade.com….Polonya menşeli bir site. Sektör ve lokasyon ayrımı yok. Bu site üzerinden yeni iş ortakları bulabilir ya da tedarikçilere ulaşabilirsiniz. Sektöre ve ürüne göre tekliflerin üretici ya da satıcılara yönlendirilmesi yapılıyor. Sitenin alt yapısı sahte profil ve teklif taleplerin oluşturulmasını engelliyor.

 

47--Greatexportimport.com….Çin menşeili bir site. Dünyanın önde gelen ticari bilgi veritabanı. Bu sitede alıcılar ve satıcıların ticari bilgi teklif ve taleplerini görebilirsiniz. En çok ziyaret eden ülkeler sırasıyla şöyle sıralanıyor: ABD, Hindistan, Vietnam ve Fransa.

 

48--lronplanet.com….ABD merkezli. Ağır iş makineleri konusunda hizmet veriyor. En çok ABD, Nijerya, Kanada, İtalya ve Peru'dan ziyaretçi alıyor.

 

49--Plastemart.com…..Hindistan merkezli. Plastik sektöründe uzmanlaşmış. Bu sektörle ilgili ürün, makine ve hammadde alanlarında faaliyet gösteren alıcı-satıcı firmalar yoğun bir şekilde bu siteyi kullanıyorlar. En çok Hindistan, ABD, İran ve İngiltere'den ziyaretçi alıyor.

 

50--Directindustry.es….İspanya menşeli. Bu siteye girerek endüstriyel makine ve ekipmanları konusunda dünya çapında alıcı ve satıcılara ulaşılabilirsiniz. En çok İspanya, Meksika, Peru, Venezuela ve Şili’den ziyaretçi alıyor.

 

51--Fibre2fashion.com….Hindistan merkezli. Özellikle tekstil perakendesi konusunda uzmanlaşmış. En çok kullanıcıyı şu ülkelerden alıyor: ABD, Hindistan, Bangladeş, Çin ve Pakistan.

 

52—Genel Olarak Siteler:

 

www.alibaba.com

www.all.biz

www.archiexpo.com

www.army-technology.com

www.b2b-center.ru

www.bncnetwork.net

www.bysharing.com

www.chemorbis.com

www.directindustry.com

www.dothealth.com

www.ec21.com

www.emarketturkey.com

www.environmental-expert.com

www.europages.com

www.europeansourcing.com

www.exportaworld.com

www.exportpages.com

www.farmofthemall.com

www.fibre2fashion.com

www.fordaq.com

www.frappr.us

www.globalsources.com

www.infomine.com

www.kompass.com

www.lonak.com

www.mfg.com

www.nauticexpo.com

www.panjiva.com

www.power-technology.com

www.psi-network.de

www.recycle.net

www.steelorbis.com

www.stonecontact.com

www.tecdoc.de

www.tradeatlas.com

www.tradeboss.com

www.tradekey.com

www.turkishbusinessplatform.com

www.turkishexporter.net

www.turkiyeihracatcilarbirligi.com

 

Kaynak:Para Dergisi-14-20.07.2013




Makalenin İzlenme Sayısı : 176

Eklenme Tarihi : 21.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.