MAKALELER / Propolisli Ürünler





Propolisli Ürünler:

 

1--Dünyada yaklaşık 91 milyon bal arısı kovanı bulunduğu tahmin ediliyor. Türkiye, Hindistan ve Çin’den sonra 8.2 milyon bal arısı kovanı ve 110 bin ton bal üretimi ile dünyada üçüncü sırada . Dünya bal üretiminde % 6.1 paya sahip.

 

2--BEE’O Propolis 2013’te İTÜ ARI Teknokent’te kuruldu ve yerli propolis üretimini başlatan ilk şirket oldu. Firmam damla, tablet, ham bal çeşitleri, karışımlar, spreyler, şuruplar, shot ürünleri, ‘on the go’ ürünleri, dudak koruyucuları, güneş kremleri, bebek pişik kremleri üretiyor. Ürünlerini BEE&YOU markası ile Amerika, Güney Kore, Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, İsveç, İngiltere, Fransa, Kıbrıs, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Suudi Arabistan’a ihraç ediyor.

 

2.1--Propolis, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı tamamen doğal bir ürün. Arılar propolisi kovanda sterilizasyonu sağlamak için kullanıyor. Doğadaki en güçlü antioksidan özellikli ürün olarak kabul ediliyor. Antibakteriyel, antifungal, antiviral, antienflamatuvar ve antitümör etkileri var.

 

2.1.1--Özüt yani damla formu, hem tüketilebiliyor hem de cilt üzerine uygulanabiliyor. Yetişkinler en az yüzde 10 oranında propolis içeren bir damladan, günde en az 20 damla, çocuklar ise günde en az 10 damla tüketebilir.

 

2.2--Cilde faydaları konusunda birçok bilimsel çalışma mevcut. Örneğin, Brazilian Journal of Pharmacognosy dergisinde yayınlanan bir çalışmada, propolis özütünün zararlı güneş ışınlarına karşı koruyucu etkinliği ile ilgili çalışmada antioksidan içeriği oldukça zengin olduğu için güneşin zararlı UV ışınlara karşı koruyucu özellik gösterdiğinin ispatlandığı iddia ediliyor.

 

2.2.1--Bu nedenle, propolisin özütlenmiş damla formunda tüketilmesinin yanında cilt üzerine uygulanması da öneriliyor. Krem formüllerinde propolisin kullanımının cilt yaşlanmasını geciktirici ve ciltteki ölü hücreleri arındırıcı etki oluşturduğu da kabul ediliyor

 

2.3--Propolisli ürünler:

Güneş kremleri , Güneş sonrası losyonu  , Pişik önleyici krem , Dudak koruyucuları , Kadınlar ve erkekler için roll-on çeşitleri , Propolisli kolonya   , El, ayak ve vücut kremleri  ,  Yüz bakım kremleri ve serumları , Diş Macunu,  Sabun , Şampuan , Sprey

 

Kaynak:Para Haftalık Ekonomi Dergisi 11-17 NİSAN 2021

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 153

Eklenme Tarihi : 25.04.2022

Önceki sayfaya geri dön.