MAKALELER / Tarımda Dijital Çözümler-Bankalar





Tarımda Dijital Çözümler-Bankalar:

 

1--DenizBank olarak 2015 yılında tarım sek-töründe nitelikli bilgiye herkesin erişimi ve anlık soru-cevap yöntemleriyle bu bilgiyi elde etmenin interaktif bir sürece dönüşmesini sağlamak için Deniz’den Toprağa Facebook sayfasını hayata geçirdik.

 

1.1--2017 yılında ise Deniz’den Toprağa mobil uygulamasını kullanıma açtık. 2020 yılında yenilediğimiz uygulamamıza bankacılık işlemlerinin yapılmasına olanak sağlayan bir alan ve uydu üzerinden tarla sağlığı takibi fonksiyonu ekledik.

 

1.2--Şu anda 250 bine yakın indirilmiş uygulamamızın 100 bin üzerinde aktif kullanıcısı var. 15 bin tarla uydu görüntüleri üzerinden takip edilirken, 27 bin soru ziraat mühendislerimiz tarafından cevaplandı.

 

2—İşbankası-Dijital Tarım Çözümü kapsamında Mersin, Bursa, İzmir, Afyon, Sakarya ve Konya illerinde devreye aldığımız 30 istasyonumuzdan ilk verileri almaya başladık. Yalnızca bu illerdeki istasyonlar değil, ülkenin geri kalanında da projemiz devam ediyor. İş Bankası olarak bu çözümün yaygınlaşması için Dijital Tarım Kredisi ürünümüz başta olmak üzere, tüm geliştirdiğimiz iş ortaklıklarında bu konuya özel önem veriyoruz.

 

2.1--Doğru yerlere kurulu istasyonlarımız ile Bursa’da zeytin ve Silifke’de de çilek üreticilerimizin, dijital tarım istasyonları ile 20 milyon TL’ye yakın tasarruf elde ettiklerini gördük.

 

2.2--Türkiye’nin dört bir yanına kurduğumuz toplam 30 istasyonla sağladığımız faydayı ülkemizin dört bir yanındaki üreticilerimize taşıyarak, üreticimizin yıllık 40 milyon TL düzeyinde tasarruf edeceğini tahmin ediyoruz

 

 Kaynak:Platinonline.com




Makalenin İzlenme Sayısı : 136

Eklenme Tarihi : 25.04.2022

Önceki sayfaya geri dön.