MAKALELER / Asteroit Avcısı






Asteroid Avcısı:

 

1--NASA’nın Psyehe uzay aracının önemli bir bileşeni, ajansın montaj, test ve fırlatma operasyonlan olarak bilinen süreçleri devam ettirdiği Güney California’daki Jet İtki Laboratuvarına teslim edildi.

 

1.1--Gelecek yıl uzay aracının montajı tamamlanacak ve ağır bir test ve inceleme sürecinden geçtikten sonra Ağustos 2022’de Cape Canaveral'dan ana asteroit kuşağına fırlatılacak.

 

2--Maxar Technologies’in Palo Alto, Cali-fornia’daki ekibi tarafından üretilen Güneş Enerjisi ile İtki (Solar Electric Propulsi- on - SEP) şasisi, bir minibüs boyutunda ve Psyehe uzay aracını oluşturacak donanımın % 8o’ini temsil ediyor.

 

2.1--Büyük, kutu şeklindeki yapı, JPL’in Uzay Aracı İnşa Tesisinin beyaz duvarlı temiz odasına dramatik bir giriş yaptı. Şasinin en görünür özelliklerinden bazıları, 2 metre genişliğindeki yüksek kazançlı anten, içine bilimsel cihazların oturacağı çerçeve ve hassas donanımları koruyacak parlak kırmızı kapaklar.

 

2.2--Arizona Eyalet Üniversitesinden Psyehe görevinin baş müfettişi Lindy Elkins- Tanton, "Bu büyük uzay aracı şasisinin Maxar'dan JPL'ye ulaştığını görmek, ıo yıllık bir yolculukta yaşadığımız en heyecan verici kilometre taşlarından biri" diyor

 

3--Psychenin hedefi, Mars ve Jüpiter arasındaki ana asteroit kuşağında Güneş’in yörüngesinde dönen, kendisi ile aynı adı taşıyan metal açısından zengin bir asteroit.

 

3.1--Bilim insanları, Psychenin büyük ölçüde demir ve nikelden meydana geldiğini ve erken bir gezegenin çekirdeği olabileceğini düşünüyor. Yaklaşık 226 kilometre genişliğindeki Psyehe asteroidini incelemek, Dünya’nın ve diğer gezegenlerin nasıl oluştuğuna dair değerli bilgiler sağlayabilir. Önümüzdeki 12 ay boyunca proje ekibi, fırlatma öncesindeki son teslim tarihlerini tutturabilmek için zamana karşı çalışacak.

 

3.2-- Magnetometre, asteroidin potansiyel manyetik alanını araştıracak. Multispektral görüntüleyici, yüzeyinin görüntülerini yakalayacak ve spektrometre, asteroidi oluşturan unsurları belirlemek için yüzeyden gelen nötronları araştıracak.

 

Kaynak:Popular Science

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 207

Eklenme Tarihi : 25.04.2022

Önceki sayfaya geri dön.