MAKALELER / Karaciğer Yenileme Kürü





Karaciğer Yenileme Kürü:

 

1--Prof. Dr. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, kronik yorgunluk hissi, ciltte sivilce oluşumu gibi şikayetlerin en temelde kaynağının karaciğer olduğuna dikkat çekerek, “Karaciğerin sağlıklı çalışması ve bu organın bağışıklık sistemini güçlendirmek için önerdiğim ve kitaplarımda da bahsettiğim besin öğelerinin en başında maydanoz, limon, enginar ve kereviz gelmektedir.

 

1.1--Bu sebzelere beslenmemizde sıklıkla yer vererek ve yılda 3-4 defa kür şeklinde uygulayarak karaciğer sağlığımızı korumamız mümkün olabilmektedir” diye konuştu

 

2--Özellikle maydanozun, karaciğerdeki ve cilt altındaki iltihabın dışarı atımını sağlayacak güçte moleküllere sahip olduğunu, limonla da bir araya geldiğinde moleküllerin aktif hale geldiğini söyleyen Prof. Dr. Saraçoğlu şunları söyledi:

 

2.1--“Bu sayede maydanoz limon kürü; karaciğerin bağışıklık sistemi, karaciğer yağlanması, hepatit B, sivilce gibi cilt sorunlarında da etkili. Kronik yorgunluk hissi, ciltte sivilce oluşumu, karaciğer yağlanması ve hepatit B için maydanoz-limon kürü çok faydalı.

 

2.2--Maydanoz kürü şöyle yapılır; 15–16 dal maydanozu sapları ile beraber blender’a atılır. Üzerine iki yemek kaşığı limon suyu ve yarım su bardağından biraz fazla su ilave edilir. İki dakika blender’dan geçirilir. Günde bir defa sabah kahvaltıdan 15 dakika önce tamamı içilir. 15 günlük uygulamadan sonra 5 günlük ara verilir ve tekrar 15 gün uygulanır.”

 

3-- Greyfurt: Karaciğerin doğal temizlenme süreçlerini harekete geçirir ve güçlendirir. Greyfurtun karaciğer detoks enzimlerinin üretimini teşvik edici özelliği yanında, kanserden koruyucu enzimleri aktive etmesi, insülin direncini azaltması ve kilo vermeye yardımcı olması gibi başka yararları da vardır.

 

 

 

4--Brokoli, Karnabahar: Vücudu serbest radikallerden başka toksinlerden temizleyen bileşikler içeren bu faydalı sebzelerin, karaciğer yağlanması ve karaciğer kanseri riskini azalttığını gösteren çok sayıda çalışma bulunuyor.

 

5--Enginar: Karaciğer koruyucusu olma özelliğini, bol miktarda içerdiği flavonoid grubundan güçlü bir antioksidan olan silymarine borçludur

 

6--Elma: Pektin, vitamin, mineral ve D-Glucarate, flavonoidler ve terpenoidler gibi yararlı fitokimyasalları bol miktarda lif barındırmasından ötürü karaciğerin safra yoluyla toksinlerden arınmasını sağlayan bir meyvedir.

 

7--Avokado: Karaciğerin zararlı maddeleri süzmesi için gereken çok değerli bir bileşik olan glutatyonun vücut tarafından üretilnesine yardımcı olur. Düzenli yenildiğinde kolesterol düzeylerinin düşürülmesine yardımcı olduğu gösterilmiştir.

 

8--Limon: Bu küçük sarı sağlık mucizesi toksinleri suda çözünebilir forma dönüştürülerek vücuttan kolayca atılmasını sağlayan enzimlerin salınmasına yardımcı oluyor.

 

9--Sarımsak: Sarımsak karaciğerin temizlenmesine yardımcı allicin ve selenyum bileşiklerini içerir.

 

10--Karahindiba: Safra akımına yardımcı olarak yağların parçalanmasını sağlar, karaciğeri ilaçların toksik etkilerinden de arındırır.

 

11--Zerdeçal: İçerisindeki kurkumin, safra üretimini uyararak toksinlerin atılmasını ve zararlı bileşikleri yıkan karaciğer hücrelerinin desteklenmesini sağlar.

 

Kaynak:

 

1--https://www.turkiyegazetesi.com.tr/saglik/

2-- https://www.yeniasir.com.tr/saglik

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 149

Eklenme Tarihi : 25.04.2022

Önceki sayfaya geri dön.