MAKALELER / Böbrek Sağlığı İçin Faydalı Besinler






Böbrek Sağlığı İçin Faydalı Besinler:

 

1—Elma--İçerisinde bol miktarda lif bulunduran elmayı böbrek hastalıklarından korunmak için tüketebilirsiniz. Ayrıca mesane ve idrar problemlerine karşı iyi geldiği de bilinmektedir.

 

2—Balkabağı--Böbrekte biriken taşların dışarı atılmasını sağlar. Böbrekleri temizler.

 

3—Maydanoz-Vücuda enerji vermesinin yanı sıra hastalıklara karşı kalkan görevini görür.

 

4--Kabak Çekirdeği-Çinko ve demir minerallerini fazlasıyla içeren kabak çekirdeği, omega 3 etkisi ile de böbrek hastalıklarında oldukça etkilidir.

 

5--Mürdüm Eriği-Vücutta demir emilimine yardımcı olan mürdüm eriği, A-B-C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Böbrek başta olmak üzere, kalp ve kolesterol hastalıklarına da iyi gelir.

 

6—Somon--Tıpkı elma gibi hasta olmadan önce de hastalıktan koruyucu ve böbreğin rahat bir şekilde tüm fonksiyonları gerçekleştirmesi için gerekli olan tüm mineralleri de içerir.

 

7—Pirinç--Pirinç ve pirinç lapaları böbrek hastalıklarında kaybolan kalorilerin yerine konması ve hastalık seyrinin düzelmesi, yaşam kalitesinin artması açısından oldukça önemlidir.

 

8—Adaçayı-Sindirim sistemine bağlı birçok sorunu gideren adaçayı haftada birkaç defa tüketildiğinde hazımsızlık ve şişkinlik gibi sorunları giderir. İçerisinde bulundurduğu A, B ve C vitaminleri sayesinde böbreklerinize bağlı birçok rahatsızlığı önleyemeye yardımcı olur.

 

9—Su-Su böbreklerimiz ve vücudumuzun en önemli yaşam kaynağıdır. Böbreklerimizin iyi çalışabilmesi ve günlük rutinlerini yerine getirebilmesi için günde birkaç litre tüketilmesi gerek su, gün boyu vücuda giren zararlı toksinleri vücuttan atmamızı sağlar.

 

10—Yoğurt-Yoğurt gibi mayalanmış süt ürünleri probiyotik olmaları açısından böbrek için önemlidir. İyi bakteriler böbreğin bağışıklık kazanmasını sağlar.

 

11--Yeşil Sebzeler-A vitamini deposudur ve böbrek taşlarına karşı etkilidir. Ayrıca kolik rahatsızlığını hafifletir.

 

12—Karpuz-Karpuz diüretik özelliğiyle bilinir. Böbreklerdeki kumu temizler ve tuzun çözünmesini sağlar.

 

13—Kuşburnu-Kuşburnu vücudun hastalıklarla savaşma mekanizmalarını destekler.

 

14--Soya Proteini-Yoğun olarak fosfor aldığımızda, bunu vücuttan atmaya çalışan böbrekler çok yoruluyor, kimi zaman hasar görüyor. Soya ürünleri tüketimi fazladan fosfor alımının da önüne geçtiği için böbreklerin yıpranma riski de ortadan kaldırılmış olur.

 

15—Karahindiba-İçeriğinde A, B kompleks, demir, çinko, potasyum ve C vitamini ve mineralleri bulunan ve böbrekler iyi gelen bitkilerden birisidir. Böbrek rahatsızlıkları, mide bozulmaları ve deri hastalıkları tedavisinde oldukça etkilidir. Ayrıca iştah açıcı özelliğinin yanı sıra safra kesesi ve karaciğerin işlevlerini yapmalarına destek olur. Böbreklerden su ve tuz atılımını sağlayarak böbrek sağlığını korur. Karahindiba kullanmadan önce ilaç kullananlar bu bitkiyi kullanmak için doktora danışmalıdır.

 

16--***Kavun-Böbrek dostu

 

Kaynak: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 149

Eklenme Tarihi : 25.04.2022

Önceki sayfaya geri dön.