MAKALELER / Soğan Kabuğu Sağlığa Faydaları






Soğan Kabuğu Sağlığa Faydaları:

 

1--Soğan kabuğu vücuttaki mikropları öldürür. Boğaz enfeksiyonlarını gidermeye yardımcı olur.

 

2--Soğan kabuğunu kaynatıp içmek solunum yolu problemlerini iyileştirmede etkilidir. Astım veya alerjiden kaynaklı öksürük sorunu olanlara iyi gelir.

 

3--Diş eti problemlerini giderir, diş eti kanamalarını durdurur. Ağız bakımı için son derece faydalıdır. Soğan kabuğu kaynatılıp suyu ile düzenli olarak gargara yapıldığında ağız bakımına fayda sağlar.

 

4--Soğan kabuğu vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. El ve ayaklardaki şişlikleri giderir.

 

5--Hücre onarıcı özelliği söz konusudur. Vücuttaki yara ve sivilcelerin üzerine pamukla sürüldüğünde hızla iyileşmelerini sağlar.

 

6--Soğan kabuğu suyu uyumakta güçlük çekenler için doğal bir çaredir. Soğan kabuğunun uyku düzenleme etkisini denediğinizde görebilirsiniz.

 

7--Soğan kabuğu, kan şekerini dengede tutar. Bu da çabuk acıkmayı engeller ve kilo almanın önüne geçer.

 

8--Soğan kabuğu suyu böbrekleri temizler. Vücuda zarar verecek tüm atıkların vücuttan atılmasını sağlar. Böbrek taşı ya da kumu oluşacak diye korkuyorsanız düzenli şekilde soğan kabuğu ile kür hazırlayıp tüketebilirsiniz.

 

9--Soğan kabuğu, enfeksiyon giderici etki gösterir. Vücudu temizler ve yeniler. Soğan kabuğu suyu içerek hem mevcut enfeksiyonel rahatsızlıklarınızı giderebilir hem de hastalıklara karşı önlem alabilirsiniz.

 

10—Öte yandan Soğanın sağlığa faydaları:

 

10.1--Soğan çeşitli kanser türlerinin riskini azaltma, ruh halini iyileştirme, cilt ve saç sağlığını koruma gibi konularda önemli faydaları bulunuyor.

 

10.2--Yapılan çalışmalar soğanın içerdiği ‘kuarsetin’ adlı maddenin yumurtalık, kolorektal gibi kanser türlerine yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olduğunu gösterir.

 

10.3--Aynı zamanda astım veya alerjik problemleri olan kişilerde bağışıklığı desteklemeye yardımcı olur.

 

10.4--Soğanının içeriğindeki kükürt kan inceltici etkisi göstererek kalp kriziyle inme riskini artıran plateletlerin birikimini önler. Soğandan alınan kükürtün

 

10.5--hipertansiyon başlangıcını geciktirme ve azaltmaya yardımcı olduğu da kanıtlanmıştır.

 

10.6--Doğal antibiyotik etkisiyle bilinen soğan A, C ve B vitaminleri açısından önemli bir kaynaktır. Öte yandan kükürt, iyot, kalsiyum, demir, folat, magnezyum, fosfor, potasyum ve antioksidanlar açısından zengindir.

 

Kaynak:https://www.turkiyegazetesi.com.tr/saglik/




Makalenin İzlenme Sayısı : 140

Eklenme Tarihi : 25.04.2022

Önceki sayfaya geri dön.