MAKALELER / Kuşburnu Sağlığa Faydaları





Kuşburnu Sağlığa Faydaları:

 

1—Kuşburnu içeriğinde yüksek oranda C vitamini, B1, B2 ve K vitaminlerinin yanı sıra; protein, mineral, potasyum, sodyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve meyve asitleri barındıran kuşburnunun sağlığa birçok faydası bulunmaktadır.

 

2--Kuşburnu spazmlar, ülserler, mide tahrişi ve mide asidi eksikliği gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelebilir.

 

3--Kuşburnu tüketimi aynı zamanda kabızlık, ishal,

 

4—Kuşburnu safra kesesi rahatsızlıkları, safra taşı, gut, ödem veya su toplanması iyi gelebilir.

 

4--Kuşburnu yüksek kolesterol faydalı olabilir.

 

5—Kuşburnu şeker hastalığı, göğüs rahatsızlıkları, kilo kaybı ve ateş yükselmesi için de faydalıdır.

 

6--Kuşburnu öksürük ve soğuk algınlığına karşı yardımcı olabilir.bir çay kaşığı kuşburnu posası portakalın iki katı olan yaklaşık 60 mg C vitamini sağlayacaktır.

 

7--Kuşburnu artrit yakınmalarını hafifletmeye katkı sağlar

 

8--Kuşburnu cilt sağlığına iyi gelir.özellikle kuşburnu yağı popüler bir formattır.Yapılan bir bilimsel çalışmada sonuç olarak her iki takviyede de kırışıklıklardaki iyileşmelerle aynı düzeyde memnuniyet gördü. Ayrıca kuşburnu kullanan grup, cilt hidrasyonu ve elastikiyetinde istatistiksel olarak önemli gelişmeler bildirdi.

 

8.1--A ve C vitaminlerinin sağlıklı, parlak bir cildin bakımı için en önemli besinlerden ikisi olduğunu vurgulamakta da fayda var. Bu vitaminlerin her ikisi de kuşburnunda bol miktarda bulunur. Bu vitaminler ciltteki kolajeni serbest radikal hasarına ve erken yaşlanmaya karşı korur, cilt dokusunun büyümesini ve onarımını teşvik eder.

 

8.2--Öte yandan kuşburnu yağı ayrıca güneşin UV hasarıyla da savaşır. Meyvedeki antioksidanlar cilt dokusunu ve tonunu iyileştirir ve pigmentasyonun tedavisine yardımcı olur. Kuşburnu yağındaki esansiyel yağ asitleri de yara izini önler ve cilt yenilenmesini teşvik eder. Ancak kuşburnu yağı doğrudan sivilcelere uygulanmamalıdır.

 

9--Kuşburnu sindirime yardımcı olabilir-Michigan Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada kuşburnu meyvesinin kabuğunun, mide ağrısını önlemeye ve diğer sindirim problemlerini tedavi etmeye yardımcı olabildiği belirlenmiştir.

 

10--Kuşburnu tüketimi kan basıncıyı düzenlemeye yardımcı olabilir-Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı'nın bir raporuna göre, kuşburnu alımı kan basıncı seviyelerinde önemli düşüşlere neden olabilir.

 

11--Kuşburnu iltihap tedavisine yardımcı olur-Danimarka'da yapılan bir araştırmaya göre; düzenli kuşburnu alımı, karaciğer tarafından üretilen ve inflamasyondaki artışla konsantrasyonu artan bir madde olan C-reaktif protein seviyelerini azaltabilir. Kuşburnunun anti-inflamatuar özellikleri de kıkırdak erozyonunu önlemeye yardımcı olur.

 

12--Kuşburnu kalp sağlığına iyi gelebilir-Kuşburnu çayı, kalp krizi ve kan pıhtıları dahil olmak üzere kardiyovasküler hastalıklara karşı koruma sağlayabilir. İsveç Deneysel Tıp Bilimleri Departmanı tarafından yürütülen bir çalışmada, kuşburnu tozu alımının kardiyovasküler hastalık riskini önemli ölçüde azalttığı sonucuna varılmıştı.

 

13--Kuşburnu kilo vermeye yardımcı olabilir-Yapılan yeni araştırmalar kuşburnu özünün obeziteyi önlemek ve iç organlardaki yağı azaltmak için faydalı olabileceğini gösteriyor.

 

14--Kuşburnu çayının olası yan etkileri arasında şunlar bulunabilir:

 

1--İshal—Kramp--Mide bulantısı, şişkinlik--Uykusuzluk, yorgunluk--Böbrek taşları gelişme riski

 

2--Kanama (Kuşburnu çayındaki aktif maddeler kanın pıhtılaşmasını engelleyebileceğinden kanama durumlarını şiddetlendirebilir)

 

3--Alerji-tahriş (Kuşburnu çayı bitkiye duyarlı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Kuşburnu alerjisi olan kişilerin kuşburnu çayı içmekten kaçınmaları gerekir. Kuşburnu etkenli nemlendirici cilt bakım ürünleri kullanan kişiler de dikkatli olmalıdır.


4-- Hamileler veya emziren anneler kuşburnu tüketimi ile ilgili doktorlarına danışmalıdır.

 

5-- Bitki çayları, Tip 2 diyabet ilaçları da dahil olmak üzere bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Ciddi bir tıbbi durumu olanlar kuşburnu çayı kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmalıdır.

 

Kaynak: https://www.memorial.com.tr/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 139

Eklenme Tarihi : 25.04.2022

Önceki sayfaya geri dön.