MAKALELER / Bitki Hastanesi-Fatih Belediyesi






Bitki Hastanesi-Fatih Belediyesi:

 

1--Fatih Belediyesi Yedikule Bahçe Bitki Hastanesi, geçen Kasım ayında hizmete açıldı. Burada öncelikle canlılığını yitirmiş ve bakıma ihtiyacı olan hasta bitkilerin kontrolleri yapılıyor, kontroller doğrultusunda

bitkinin ihtiyacına göre çeşitli tedavi yöntemleri uygulanıyor ve bitkilerin eski canlılığına kavuşması sağlanıyor. Yedikule Bahçe Bitki Hastanesi'nde peyzaj mimarları tarafından hizmet veriliyor.

 

2--Buraya genelde bitki bakımının doğru yapılmamasından kaynaklı, cansız ve tedaviye ihtiyacı olduğunu düşünenler ya da bitkisini getirmeden bazı bitkiler konusunda bilgi sahibi olmak isteyen kişiler başvuruyor.


3--Bitki Hastanesi’nde bitkiye yapılacak işleme göre teslim süresi değişebiliyor. Bazı bitkiler gün içinde tedavi edilirken, bazılarının iki ile dört gün arasında hastanede kalması gerekebiliyor.

 

4--Bakım ve tedaviler tamamen ücretsiz yapılıyor. Bitkinin ihtiyacına göre besin takviyeleri, toprak takviyesi gibi malzemeler kurum tarafından karşılanıyor. Ancak toprak ve saksı değiştirilmesi gereken durumlarda malzemeleri kişilerin alması talep ediliyor.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 208

Eklenme Tarihi : 25.04.2022

Önceki sayfaya geri dön.