MAKALELER / Ramazanda Tok Tutan Besinler






Ramazanda Tok Tutan Besinler:

 

1-Sahurda kaliteli bir beslenme programı planlayarak tok kalmamız mümkün. Bunun için ilk işimiz listeye yumurta eklemek olmalıdır. Yumurta, 36 saat tok tutucu etkiye sahip tek besindir.Ayrıca ciğer protein açısından harika bir besindir.

 

2-- Dyt. Melisa Karata, “Yulaf içindeki lif sayesinde, midede kalın bir jel oluşturuyor ve midenin boşalmasını geciktirerek kan şekerinin kontrolü sağlıyor. Bu özelliğiyle yulaf tok tutan besinler arasında yer almaktadır.

 

2.1--Yulafın LDL kolesterolü düşürücü etkisi de vardır. Bu özelliğiyle kalp krizi ve felç riskini ortadan kaldırır.1 kâse manda yoğurdu içine 3 kaşık yulaf, 3 adet hurma ve 1 çay kaşığı kestane bal karıştırarak hem sağlıklı beslenebilir hem de tok kalmayı sağlayabilirsiniz” şeklinde konuştu.

 

2.2--Yulaf, içerdiği lifler sayesinde midede fazla yer kapladığı için tokluk hissini artırır, kan şekerinizi kontrol altında tutar.

 

2.3--İftar menülerinden eksik edilmemesi gereken proteini; et, tavuk, balık veya etli sebzeler şeklinde tüketebileceğimizi vurgulayan Dyt. Melisa Karataş, “Özellikle tok tutmada ve iştah yönetiminde katkısı bulunan protein zengini besinleri sofranızdan eksik etmeyin” dedi.

 

2.3.1—Diğer öneriler baklagil yemekleri-sülfür zengini(soğan sarımsak lahana-karnabahar,brokoli ) yemekler,kemik suyuna çorba-yoğurt/ceviz/tarçın grubu.Kafeinli içecekler yerine ıhlamur çayı.

 

2.4—Su tüketimi önemli.Su tüketiminin öğünlere bölünmesi gerekmektedir. Bunun dışında çay, kahve ve bitki çaylarının tüketimini de kısıtlamalısınız çünkü bu grup vücuttan su atılımını artıran içecekler arasında yer almaktadır.

 

2.4.1--Sağlıklı beslenmenin, forma girmenin ve tok kalmanın anahtarı gün içinde içtiğiniz suda saklıdır. Oruçluyken tüketemeyeceğiniz suyu iftarla sahur arasında en az 2,5-3 litre kadar tüketmelisiniz.

 

2.4.2—Kısaca Ramazan ayında hem tok kalmak hem de vücudunuzda tansiyon ve şeker dengesini sağlamak için aralıklarla bol su içmeyi unutmayın.”

 

Kaynak: https://www.turkiyegazetesi.com.tr

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 141

Eklenme Tarihi : 08.04.2022

Önceki sayfaya geri dön.