MAKALELER / Bıldırcın Yumurtası-Sağlığa Faydaları






Bıldırcın Yumurtası-Sağlığa Faydaları:

 

1--Araştırmalara göre bıldırcın yumurtası, tavuk yumurtasından beş kat daha fazla fosfor, dokuz kat daha fazla protein içeriyor.

 

2--Tavuk yumurtasından daha sağlıklı ve besleyici olan bıldırcın yumurtası, günlük protein ihtiyacının çoğunu karşılıyor. bol miktarda B vitamini de içeriyor.

 

3--Bıldırcın yumurtası, iştah açıcı etkisiyle anne ve babaların da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Uzmanlar çocukların bıldırcın yumurtasını düzenli olarak tüketmesi gerektiğini tavsiye ediyor.

 

4--Bıldırcın yumurtası, astım ve bronşit gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılıyor. Ayrıca öksürüğü geçirmek için de oldukça etkili olduğu söyleniyor.

 

5--Potasyum açısından zengin olan bıldırcın yumurtası, vücudu tansiyon, kanser, kalp gibi hastalıklardan korumaya yardımcı oluyor.

 

6--Demir bakımından zengin olan bu besin düzenli tüketildiğinde kansızlığı tedavi ediyor. Bağışıklığı güçlendiren bıldırcın yumurtası, vücutta oksijenin diğer organlara ulaşmasına yardımcı oluyor.

 

7--Bıldırcın yumurtası; safra kesesi ve böbrek sağlığı için önem taşıyor. Bu sağlıklı gıda mesane taşlarının oluşumunu önlemekle kalmıyor, mesane taşlarının parçalanmasına da yardımcı oluyor.

 

8--Saçları parlak hale getiren bıldırcın yumurtası, cilt bakımında da kullanılıyor. Bu faydalı besin düzenli kullanıldığında gözle görülür sonuçlara ulaşmayı sağlıyor.

 

9--Bebek ve çocukların gelişiminde faydalı olan bıldırcın yumurtası, iştahı açıyor; bağışıklığın güçlenmesine yardımcı oluyor.

 

10—En önemlisi çiğ bıldırcın yumurtası bronşitte-çocuklarda bronşitte çok faydalı.

 

Kaynak: https://www.turkiyegazetesi.com.tr

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 153

Eklenme Tarihi : 08.04.2022

Önceki sayfaya geri dön.