MAKALELER / Ginseng Sağlığa Faydaları






Ginseng Sağlığa Faydaları:

 

1--Ginsengin vücut sağlığı ve direnci için güçlü bir takviye olduğu belirten uzmanlar, bu mucize bitkinin beden üzerindeki etkilerinin lokal olmadığına işaret ederek, bütün vücudu kuvvetlendirdiğini belirtiyor.

 

1.1--Tam sonuçlarını görmek için ginsengin birkaç ay kullanılması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, ayrıca vücudun zayıflıklarla mücadelesi ve enerji düzeyinin yükseltilmesinde de etkili olduğunu kaydediyor.

 

2--Zihinsel ve fiziksel strese bağlı hastalıkların tedavisinde de kullanılan ginseng, konsantrasyon eksikliğine de iyi geliyor. Strese karşı dayanıklılığı artıran ginseng, ayrıca bağışıklık sistemi hücrelerini arttırıyor.

 

3--Kolesterolü azaltan, karaciğeri toksinlerden temizleyen ginsengin yapılan tıbbi araştırmalarda tümör gelişimini engellediği ve radyoterapinin yan etkilerini azalttığı ortaya çıkmıştı.

 

4--Bronşit, astım ve dolaşım sistemi sorunlarının tedavisinde de önemli etkiye sahip olan ginseng, aynı zamanda diyabet hastalarının kandaki kortizol hormonunu düzeyleyerek düşmesiyle de ilgi görüyor.

 

5--Ginsengin kullanımı ise genel olarak en az 3 hafta veya en fazla 2-3 ay olarak tavsiye ediliyor. Bazı uzmanlar 3 hafta kullandıktan sonra birkaç hafta kullanıma ara verip daha sonra yine başlanabileceğini belirtiyor.

 

Kaynak: https://www.posta.com.tr/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 166

Eklenme Tarihi : 08.04.2022

Önceki sayfaya geri dön.