MAKALELER / Balgam Söktürücü Bitkiler-Besinler






Balgam Söktürücü Bitkiler-Besinler:

 

1--Zencefil, akciğer için tehlike oluşturabilecek toksin ve parçacıkları temizlemeye yardımcıdır.

 

2—Okaliptüs doğal antibiyotik olup içinde uçucu yağlar barındırır. Bu yağlar akciğer hastalıklarına karşı oldukça etkilidir. Okaliptüs yağında bulunan uçucu yağlar, akciğer enfeksiyonlarına karşı savaşır, tıkanıklığı açar, kan akışını arttırır ve şişliği azaltır.

 

3--Öksürük otu balgam sökücüdür.C vitamini deposoudur diyebiliriz Kızıldereliler tarafından binlerce yıldır ciğerleri güçlendirmek için kullanılır.Astım ,bronşit,öksürük gibi pek çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir.

 

4--Siyah havuç öksürüğe iyi gelerek balgam söktürücü rol oynar. İçerisindeki vitamin- mineraller sayesinde güçlü antioksidanlardandır ve akciğer kanseri riskini azaltır.

 

5--Tere, tam bir akciğer dostu. Akciğerdeki tahribatı onaran bu bitki, aynı zamanda vücudun sigaranın etkilerinden temizlenmesine de yardım ediyor..Öksürüğe iyi gelerek balgam söktürücü rol oynar. İçerisindeki vitamin- mineraller sayesinde güçlü antioksidanlardandır ve akciğer kanseri riskini azaltır.

 

6--Sarımsak, oldukça güçlü bir antioksidandır. Antioksidan özelliğinin yanı sıra içinde bulunan alisin kimyasalı ile akciğerlerin temizlenmesini sağlar. Alisin kimyasalı akciğerlerdeki mukusu temizler ve soğuk algınlığı gibi problemlere iyi gelir.

 

Kaynak: https://www.posta.com.tr/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 189

Eklenme Tarihi : 08.04.2022

Önceki sayfaya geri dön.