MAKALELER / Kuru Fasulye Sağlığa Faydaları





Kuru Fasulye Sağlığa Faydaları:

 

1--Kuru fasulye çok yüksek protein değerlerine sahiptir. Kuru fasulye kullanımıyla, et yemeklerinin yerine rahatlıkla tüketilebilir. Kırmızı etin vücuda sağladığı besin değerlerinin birçoğunu karşılayabilir.

 

2--Kuru fasulyenin metabolizmayı hızlandırıcı etkisi bulunur. Bu sayede kabızlık sorunlarının giderilmesinde yardımcı olur.

 

3--Kuru fasulyeden üretilen un besin değeri açısından zengindir. Yiyecek olarak tüketildiğinde yarar sağlayabildiği gibi maskesiyle, cildin doğal yapısını korumaya yardım sağlar.

 

4--Kuru fasulyenin cilde sağladığı yararlardan birisi de yağ bezlerini önleyici etkilerinin olmasıdır. Etkileri sayesinde, sivilce ve akne oluşumunu engelleyici görev görür.

 

5--Kuru fasulye, vücudun daha enerjik olmasını sağlar. Tüketildiğinde, enerji düzeyini yukarı çıkarır. Zihinsel yorgunluk durumlarında, kuru fasulye tüketilmesi önerilir.

 

6--kuru fasulye, damar tıkanıklıklarını giderici özelliklere sahip olduğundan, kalp krizi riskini engelleyici görev görür. Kalp krizi riskinin azaltılması için tüketilmesi, kimi uzmanlarca öneriliyor.

 

7--Kemikler yeteri kadar protein ve kalsiyumla beslenmedikleri durumlarda, zamanla zayıflamaya başlarlar. Kuru fasulye, kemiklere kalsiyum ve protein desteği sunar. Güçlenmelerine destek olur. Yaş ilerlemesine bağlı, oluşan kemik erimesi risklerini azaltıcı görevler görür.

 

8--Kuru fasulye, vücuttaki hücrelerin kendilerine yenilemelerine fayda sağlar. Hem vücudun içerisinde hem ciltte bulunan hasta hücrelerin onarılmasına yardımcı olur.

 

9--Kuru fasulye, böbrek rahatsızlıklarına karşı etkili görev görür. Vücudun organları arasında böbreğe daha çok destek sağlar. Problemlerin giderilmesinde yardımcı olur.

 

10--Romatizma şikayetlerinin son bulması için düzenli kuru fasulye tüketilebilir. Romatizma ağrılarının minimum düzeye inmesine destek sağlar.

 

11--Kuru fasulye, mide sağlığı için önemli bir besindir. Ölçülü tüketildiğinde, midenin tembelleşmesini engeller. Midede, gelişebilen tembellik sorunlarının önüne geçer.

 

12--kuru fasulye sağladığı enerjiye göre, düşük kalorilidir. Ölçülü kullanıldığı sürece, kilo aldırma gibi bir durumla karşılaşılması sözkonusu değildir.

 

12.1--Kuru fasulye, kilo aldırma bir yana, kiloların verilmesine yardımcı olur. Metabolizmanın hızlı çalışmasına destekleyici etkileri vardır. Uzman diyetisyenler, özellikle sağlıklı kilo vermek isteyenler için kuru fasulyeyi önerebilirler.

 

13-- Halk arasında şekeri yükselttiğine dair bilgiler olsa da kuru fasulye kan şekerinin dengelenmesini sağlayıcı besindir.

 

13.1--Aşırı tüketimi durumunda gaza neden olabildiğinden, karında sancılar meydana gelebilir. Bunun yanında kuru fasulyeye karşı alerji duyanların tüketilmesi tavsiye edilmez.

 

13.2--Uzmanlar, hamilelerde ve emziren annelerde kuru fasulye tüketmeden önce doktorlara başvurulmasının doğru olduğunu ifade ederler.

 

13.3--Kuru fasulye yeni doğan bebeklere süt yoluyla geçtiğinde, gaz problemlerine sebep olabilir.

 

13.4--Anne karnındaki bebeklerin sancı çekmesine yol açabilir. Kuru fasulyenin yan etkileri ve zararları az olduğundan, yapılması gereken düzenli ve makul ölçüde tüketilmesidir.

 

Kaynak: https://www.cnnturk.com/




Makalenin İzlenme Sayısı : 148

Eklenme Tarihi : 08.04.2022

Önceki sayfaya geri dön.