MAKALELER / Dereotu Sağlığa Faydaları






Dereotu Sağlığa Faydaları:

 

1--Dereotunda ,100 gram dereotu porsiyonu, A vitamini alımınızı artırır. A Vitamini, sağlıklı görmeyi, cildi, bağışıklık fonksiyonunu, büyümeyi ve üreme sağlığını korumanıza yardımcı olan yağda çözünen bir vitamindir.

 

2--Ayrıca vücudunuzun enfeksiyona direnç göstermesine yardımcı olan önemli bir antioksidan olan C vitamini için de önemli bir kaynaktır.

 

3--Dereotu ayrıca iyi bir lif kaynağıdır, folat (hücre bölünmesi ve DNA üretimi için önemlidir), sağlıklı kemikler için kalsiyum, hücre işlevi ve gelişimi için riboflavin, manganez ve demirdir.

 

4-- Ağız Kokusunu Gideriyor-Dereotunun az bilinen faydalarından biri de ağız kokusu üzerine. Kendine has kokusunu kazandıran zengin içeriği ve içindeki yağlar, ağız içindeki kötü kokuları da yok ediyor. Ağzınızda hoş olmayan kokular oluşuyorsa düzenli ve ölçülü şekilde dereotu tüketebilir, kısa sürede etkilerini fark edebilirsiniz.

 

5--Uykusuzluğa İyi Gelir-Dereotunun içinde bulunan uçucu yağlar, sinirlerin yatışmasını sağlıyor. Vücutta sakinleştirici bir etki oluşturan dereotu bu sayede sinir, stres, depresyon gibi olumsuz ruh hallerinden çıkmamıza yardımcı olurken, bu sorunlara bağlı olarak ortaya çıkan uykusuzluk problemine de çözüm oluyor.

 

6--İnsülini Dengeliyor-Dereotu aynı zamanda kötü kolesterolün de düşmanlarından biri. Aniden yükselen ya da sık sık tekrar eden kolesterol probleminin çözümünde etkili olan dereotu, insülin seviyelerinin de dengelenmesinde yardımcı oluyor.

 

7--Hazımsızlığa Çare Oluyor-Antioksidan özelliği, içindeki bolca vitamin ve mineral bir araya geldiğinde sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasına destek veren dereotu, özellikle hazımsızlık ve gaz sorunu yaşayanlara en doğal ve etkili çözümü sunuyor. Düzenli kullanıldığında mide ağrısı, gaz sancısı problemlerini de ortadan kaldırıyor.İştah kaybında faydalı.

 

8--Kemik Sağlığını Koruyor-Dereotu, içindeki bolca kalsiyum ile özellikle gelişme çağındaki çocuk ve gençlerin kemiklerinin sağlıkla gelişmesine yardımcı oluyor. İskelet yapısının ihtiyacı olan kalsiyumu sağlayarak güçlenmesine destek veren dereotu, bu özelliği iler ileri yaşlarda görülen kemik erimesinin de önüne geçiyor.

 

10--İltihabı Hızla Kurutuyor-Dereotunun antioksidan, antienflamatuar ve antibakteriyel özellikleri güçlerini birleştiriyor ve vücudun içinde ya da dışında meydana gelen tüm iltihapların hızla iyileşmesini sağlıyor. Dereotu bu özelliklerini eklem iltihabından tutun küçük bir kesik yarasına kadar birçok sorunda gösteriyor.

 

11--İdrar Söktürüyor-Güçlü antioksidan özellikleri sayesinde, dereotu vücutta idrar söktürücü bir etki de oluşturuyor. Bu da ödem ve şişlik gibi problemlerin çözümünde bize yardımcı olmasını sağlıyor, fazla suyu vücuttan uzaklaştırıyor.

 

12--Böbrek hastalıkları için faydalı.

 

13--Ateş ve soğuk algınlığı-öksürük-bronşitte faydalı

 

14--Bulaşıcı hastalıklarda faydalı.

 

15--Karaciğer ve safra kesesi şikayetleri için faydalı.

 

16—Üriner-böbrek yolları sistemi hastalıkları için faydalı Böbrek kolik

Dysuria (ağrılı işeme)- Genital ülserlerde faydalı.

 

17—Hemoroid-basura faydalı

 

18—Spazmlarda faydalı

 

19—Nöropatida faydalı

 

20—Dismenorede faydalı

 

21--Uykusuzluk ve diğer uyku bozukluklarında faydalı.

 

22—Troid hastalığı-haşimotoda çok faydalı

 

Kaynak:

 

1--https://www.sozcu.com.tr/

2-- Kaynak: https://www.yeniasir.com.tr/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 155

Eklenme Tarihi : 08.04.2022

Önceki sayfaya geri dön.