MAKALELER / Karanfil Sağlığa Faydaları-2






Karanfil Sağlığa Faydaları-2:

 

1--Yemeklerden sonra ağız kokusunu gidermek için çiğnenen karanfil birçok vitamin içeriyor.

 

2--Sadece bir çay kaşığı karanfilde manganez, lif, C ve K vitaminleri bulunuyor.

 

3--Manganez beyin işlevini artırırken kemiklerin oluşumuna da yardımcı olur.

 

4--C ve K vitaminleri ise bağışıklığı arttırır ve kanın pıhtılaşmasını önler.

 

5--K vitamini kemik sağlığı için de önemlidir. Kemikler için gerekli olan potasyum ve kalsiyumun depolanmasına yardımcı olur.Karanfilin içerisinde bulunan maddeler, kemik sağlığını geliştirici özelliklere sahiptir. İleri yaşlarda karşılaşılabilen kemik erimesi sorunlarının önüne karanfil tüketilerek geçilebilir. 

 

6--Ayrıca, karanfil yağının baş ağrıları ve şişkinliği azalttığı da bilinmektedir.

 

7-- Sindirimi kolaylaştırıcı özelliğinin yanı sıra, mikrop hastalıklarında tedavi maksatlı tercih edilebiliyor. Kozmetik ve ilaç fabrikalarında tercih edilen karanfil Asya ülkelerinde yemeklere eklenerek tüketilebiliyor.

 

8--Yemek sonrası sindirim problemleri yaşayan kişilerde karanfil tüketilebilir. Sindirim sisteminde yer alan zararlı maddeleri dışa atan karanfil, mide problemlerinde ve gaz sorunlarında iyileştirici olarak kullanılabilir.

 

9--Karaciğer organı, vücut içerisinde yağ depolanmasına ve toksinlerin çoğalmasına izin vermeyen organdır. Ancak zaman içerisinde karaciğer organı deforme olabilir. Karanfil suyu içildiğinde, karaciğerin kendisini yenilemesine yardımcı olunabilir. Karanfil aynı zamanda cildin kendisini yenilemesine destek olur.

 

10--Karanfil içerisinde yer alan bazı maddeler, kısa sürede ağrıyı kesici özelliklere sahiptir. Üst solunum yolları hastalıklarında suyu içilerek tedavi sağlanabilen karanfil, baş ağrısı için öneriliyor.

 

11--Karanfil suyuyla ağız içi gargara yapıldığında, diş eti sağlığı korunabilir. Diş eti sağlığını korumanın yanında, ağız kokusu bu yöntemle giderilebilir.

 

12--Karanfil üzerinde yapılan birtakım araştırmalar, akciğer kanserinin ilk evresinde etkili olduğu belirlenmiştir. Bunun yanında uzmanlar, karanfilin kanser önleyici kapasitesinin olduğunu belirtirler.

 

13--Suyu tüketilerek kullanılan karanfil, kandaki şeker oranını dengede tutmaya yardımcı olur. Uzmanlara danışılarak bu amaçla tüketilebilir.

 

14--Karanfil suyu saç derisine uygulandığında, yaşanan deformasyonu engelleyici özellikler gösterebilir. Uzmanlara göre karanfil suyu, kepekli saçlar için etkileyici çözüm olabiliyor. Aynı zamanda saç köklerine kadar uzanarak, saçların daha güçlü olmasına destek sağlayabiliyor.

 

15-- Karanfilin en az bilinen faydalarından biri, cilt yenileyici özelliğinin olmasıdır. Çok az bilinen bu fayda, daha genç görünüm elde edilmesini sağlayabiliyor.

 

 Kaynak:

 1--https://www.yeniasir.com.tr/

2-- https://www.cnnturk.com/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 141

Eklenme Tarihi : 08.04.2022

Önceki sayfaya geri dön.