MAKALELER / Yaratıcı Düşünce Eğitimi-Önerilen İnternet Desteği






Yaratıcı Düşünce Eğitimi-Önerilen İnternet Desteği:

 

1-- Anlat Bakalım (10-14 Yaş):

 

1--Keyifle oynayacağın bu grup oyununun kartlarını kendin tasarlamak ister misin?

 

2--Anlatıcı kartı eline alacak ve karttaki kelimeyi yasaklı kelimeleri kullanmadan anlatmaya çalışacak. Haydi süre başladı.

 

3--Öncelikle oyunda anlatılacak kelimelerin bir listesini hazırla. Unutma, her kelime için yasaklı kelimeler listesini de hazırlamalısın! Kelimeleri anlatan görselleri kendin çizebilirsin. Sonra çizdiğin resimlerin fotoğraflarını çek.

 

4--https://spark.adobe.com/ adresine git veya tablet uygulamasını aç. Flash card tasarımını seç. Dilersen buradaki görselleri de kart tasarımında kullanabilirsin. Tercihine göre çizdiğin resimleri yükle, hazırladığın listendeki kelimeleri yaz. Tasarımlarını kaydet ve çıktısını al. Oyuna başla

 

 

2-- Odanı Modelle (10-14 Yaş):

 

1--Yaşadığın evi, odanı daha önce incelemiş miydin? Odanın duvarı kaç metre yüksekliğinde? Sana ait oda kaç metrekare? Haydi, yaşadığın yere tekrar bak ama bu sefer daha dikkatli incele. Hatta eline bir kâğıt ve kalem, bir de metre alıp ölç ve [ notlar al. Kendi odandan başlayabilirsin. Duvarların yüksekliği, genişliği kaç metre? Notlarını aldın mı?

 

2--Şimdi, aldığın notlar yardımıyla kendi odanın hatta evinin 3 boyutlu modelini çıkarabilirsin.Nasıl mı?

 

3--Bunun için "SketchUp" programını kullanabilirsin, https://www.sketchup.com/ adresine git. İnan bana, içinde yaşadığın odayı ve evi modellemek çok eğlenceli olacak.

 

4--Bu sana kolay geldiyse odanda yer alan mobilyaları da modelleyerek odandaki yerlerine koyabilirsin.Hatta yeni dekorasyon fikirlerini bu model üzerinde deneyebilirsin.

 

3-- Solidworks Kids ile Evcil Hayvanını 3 Boyutlu Modelle (10-14 Yaş

 

1--En sevdiğin hayvanın veya varsa kendi evcil hayvanının üç boyutlu modelini çizmeye ne dersiniz?Nasıl mı?

 

2--www.swappsforkids.com adresine giderek bir hesap aç.

Haydi, başlayalım.Benim en sevdiğim evcil hayvanım balığım Moli. 3 boyutlu modelini birlikte oluşturalım mı?

 

4--Algoritma Avcısı (7-10 Yaş):

1--Korsanların hâzineleri bulabilmek için kullandıkları haritaları düşünün. Harita olmadan hâzineye ulaşamazlar. Bu etkinlikte evinizin farklı odalarını ve seçtiğiniz farklı eşyaları kullanabilirsiniz

 

2--Evinizde seçtiğiniz bir odaya bir eşyanızı saklayın. Daha sonra farklı bir odayı başlangıç noktası olarak belirleyin. Bu noktadan itibaren sakladığınız eşyaya ulaşmak için hangi adımların izlenmesi gerektiğini bir algoritma şeklinde kâğıda yazın.

 

3--Algoritma haritanızı birkaç farklı parçadan oluşturup her aşamada bir parçanın bulunmasını sağlayarak oyunu zorlaştırabilirsiniz.

 

4--Ailenizden kâğıtta yer alan talimatları kullanarak hâzineyi bulmalarını isteyin. Ailenin her üyesi birer harita hazırlayabilir ve bu şekilde oyunu geliştirebilirsiniz.

 

 

5--Elma Toplama Oyunu (7-10 Yaş):

 

1--Kodu Game programında 2 kişi ile oynanan bir oyun geliştirmeye var mısın?

Nasıl mı?

 

2--https://www.kodugamelab.com/ adresine giderek "Kodu Game" bilgisayarına indir. Dünya zemininde kırmızı ve mavi renklerde 2 adet kodu robotu ve 5 adet kırmızı, 5 adet mavi elma olmalı.

 

3--Ayrıca oyuncuların başlangıç noktalarında duran ve oyunu kazanmaları için gerekli olan kırmızı ve mavi renklerde 2 adet bozuk para bulunur. Her kodu robotu kendi renginde olan elmaları toplar ve bu işlem için 10 puan kazanır. Farklı renklerin birbirine etkisi yoktur.

 

4--Elmalardan elde edilen toplam puanlar 50'dir. Oyuncu son olarak rakip oyuncunun başlangıç noktasında bulunan kendi rengindeki bozuk parayı yiyerek ve bu işlem için de 50 puan kazanır. 100 puana ulaşan ilk oyuncu oyunu kazanır.

 

 

6-- Kodlama ile 3 Boyutlu Çizim (10-14 Yaş):

1--Kodlayarak 3 boyutlu çizimler yapmaya var mısın?Nasıl mı?

 

2--Öncelikle https://www.tinkercad.com/ adresine git ve kod bloklarını seç. Çizmek istediğin 3 boyutlu nesnene karar ver ve kodlamaya başla.

 

 

7-- Scratch: Çarkıfelek (10-14 Yaş):

 

1--İngilizceni geliştirdiğin bir kodlama oyunu geliştirmeye var mısın?Nasıl mı?

 

2--https://scratch.mit.edu/ adresine git ve yeni bir proje oluştur. Çarkı çevir butonuna bastığında çarkıfeleğin dönecek ve gelen resimli nesnenin İngilizce karşılığını doğru işaretlemen gerekecek.

 

3--Her doğruda çarkta verilen puanı kazanacaksın. Dilersen çarklara matematik işlemleri yazabilir, çarkı çevirince gelen sorulan arkadaşlarınla birbirinize sorabilirsiniz.

 

8—Yorum:Yaratıcılık eğitiminde çizim ve kodlama eğitimi oldukça önemli.Otoket ile 2-3 boyutlu çizim yaptırmak-değişik bilgisayar dillerinde kodlama yaptırmak çocuğun zekasını çok ince biçimde işler ve aynı anda yaratıcılığını artıracaktır.

 

Kaynak:HBT




Makalenin İzlenme Sayısı : 147

Eklenme Tarihi : 08.04.2022

Önceki sayfaya geri dön.