MAKALELER / Şarj İstasyonları-Solar Çatılı-Yeni Nesil





Şarj İstasyonları-Solar Çatılı-Yeni Nesil:

 

1-- 2019'dan bu yana kurulumu devam eden       akaryakıt istasyonları solar çatılı akaryakıt istasyonu sayısı 10'u geçmiş olup ve devam eden projelerle bu sayı halen artmaktadır.

 

2--Akaryakıt istasyonlar mesken tipi çatılara göre çok daha büyük sistemlere sahip olabilmektdir. Proje kapasitesi büydükçe de güneş enerji sistemlerinin yatırım geri dönüş süreleri azalmaktadır.

 

2.1--Bir akaryakıt istasyonu ortalama 4-5 yılda kendi amorti edebilir. Bu süreçte elek¬trik giderlerinden tasarruf eder ve aynı zamanda mevzuat kapsamında Solarçatı'lı istasyonlar güneşten ürettiği fazla elektriğin şebekeye geri dönmesini sağlayarak aylık mahsuplaşma yaparak ürettiği fazla elektriği şebekeye satabilir.

 

3--Akredite Kurulum-Akaryakıt istasyonları oluşabilecek tehlikelerden korunması amacıyla oldukça dikkatli ve güvenli projelendirme gerektiren yerlerdir. Tesiste herhangi bir şekilde aksaklık yaşanmaması için Solarçatı uluslararası standartlardan faydalanarak akaryakıt istasyonlarında kullanılmak üzere özel bir teknik şartname geliştirmiştir. Bu stratejiler doğrultusunda So- larçatı'lı akaryakıt istasyonları bugüne kadar sıkıntı yaşamadan güneşten kendi

 

4--2019 yılından itibaren kurulumu tamamlanmış olan tüm Solarçatı'lı akaryakıt istasyonları mayıs ayında tamamlanacak olan proje ile birlikte 10 Solarçatı'lı akaryakıt istasyonu önümüzdeki 10 yılda yaklaşık 20.000 ağacı doğaya kazandıracak. Buna ek olarak her yıl 300 ton karbon salımı da bu istasyonlar sayesinde engellen¬miş olacak.

 

5--Elektrikli Araçların Elektriği Güneşten-Toplumda oluşan çevre bilinci ile birlikte artan elektrikli araç talepleri, şarj istasyonlarına olan ihtiyacı da beraberinde getirmiştir. Solarşarj sayesinde akaryakıt istasyonları güneşten ürettikleri temiz elektrikle gelen müşterilerinin elektrikli araçlarını şarj edebilecekler.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 155

Eklenme Tarihi : 08.04.2022

Önceki sayfaya geri dön.