MAKALELER / Lojistikte Son Gelişmeler-Otomat Kutuları İle Hızlı Teslimat





Lojistikte Son Gelişmeler-Otomat Kutuları İle Hızlı Teslimat:

 

1--Lojistikte aracılar ortadan kalkacak ve makineler konuşacak. Hangi ürünü, en uygun ve en az maliyetle nasıl taşıtacağınıza uygulamalar üzerinden bakacaksınız. Her türlü işlem dijital platformlar üzerinden işleyecek.

 

1.1--Dünyanın en büyük armatörleri olan lojistik şirketleri, uçaklar aldı. Herkes dijitalleşerek, üreticiyle alıcıyı direkt birleştiren 'One stop shop' sistemine geçmeye çalışıyor. Dijitalleşmeyle satışlar artık birebir yapılacak.

 

2--Son noktaya ürün ulaştırmada her yerde kutular olacak. Avrupa'da bu çok hızlı gelişiyor. Örneğin paketiniz evde yoksanız her mahallede olan posta kutusu gibi bir büyük kutuya gidecek. Hatta belki direkt buraya yönlendirilecek. Size özel bir şifre verilecek ve siz gidip şifrenizle ürününüzü teslim alacaksınız. Buna lojistik dağıtım noktaları deniyor.

 

2.1--2008 krizinden sonra özellikle otomotivde krizler sırasında kimse stok maliyetini üstlenmek istememişti. Şimdi herkes stok yapmaya yöneldi. Büyük bir depo sorunu ortaya çıktı. Depolamada akıllı sistemler öne çıkacak. Drone ve robotik depo yönetimleri giderek artacak.

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 141

Eklenme Tarihi : 08.04.2022

Önceki sayfaya geri dön.