MAKALELER / Kuantum Tasavvuf-Kuantum Dünyasında Süreçler-1






Kuantum Tasavvuf-Kuantum Dünyasında Süreçler-1

 

1—Kuantum Diyarında kapladığın alan küçüldükçe daha hızlı hareket edersin.Ne denli yavaş hareket edersen o denli yayılırsın.

 

2- Kuantum Diyarında aynı türler için herkes birbirinin aynısı

 

3-- Kuantum Diyarında bir ev yapacak isek tuğlaları tek tek koymak gerekmez,çok sayıda tuğla istendiği yerde düşme ihtimali-orada bulunma ihtimali fazla olur ve o yerde bulunurlar.Tek tek tuğla ile Kuantum Diyarında ev yapamazsınız.Bu bir nevi sihir gibidir.Çok saıda tuğlayı yönlendirdiğinizde hepsi bir anda orada olur.

 

4-- Kuantum Diyarında bir parçacığın enerjisi yoksa varlık gösteremez.Bir kütleye sahip olmak için enerjiye gereksinim duyulur.Bir parçacık ortak alandan-hiçlikten-kuantum boşluktan enerjiyi ödünç alabilir.Bu bir nevi kredidir.

 

4.1--Kredi çok yüklü olduğunda  geri ödeme süresi çok kısa tutulur.Bu süre öylesine kısa bir süredir ki gişeden ayrılmadan aldıkları krediyi ödemek zorunda kalırlar.

 

4.2--Böyle ağır parçacıklar kredilerini ödeyemedikleri için yok olurlar ki bunlara  kısa erimli parçacıklar denir.Bir Parçacık kütle istiyorsa  bunu destekleyecek enerjiyi bulmak zorundadır.Elinde kalan fazla enerjiyi başka işlerde kullanabilir.

 

5—Elektronlar ve fotonlar temelde aynı olmakla birlikte farklı görünmelerinin nedeni her birinin enerji miktarının farklı olmasıdır.

 

Kaynakça:Alice Kuantum Diyarında-Robert Gilmore-Güncel Yayıncılık-2006

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 609

Eklenme Tarihi : 09.10.2019

Önceki sayfaya geri dön.