MAKALELER / 3D Yazıcılı Protez Göz- İlk






3D Yazıcılı Protez Göz- İlk:

 

1--Tıbbi akrilikten yapılmış göz, geleneksel yöntemlerle yapılan protez gözlerden çok daha üstün. Protez göz, sağlam göz kadar gerçekçi. Sağlam gözle birlikte hareket ediyor.

 

2--Dünyada ilk kez Londralı bir hastaya uygulandı.Ölçüleri çıkarılan göz için iki-üç hafta yeterli oluyor. Ölçüler Almanya’ya gönderildi. Orada üç boyutlu yazıcıdan çıkarılan protez göz, tekrar Ingiltere’ye yollandı.

 

2.1--Geleneksel yöntemde hasta, birkaç defa iki saatlik seanslara girerek gözüyle ilgili ölçüm aldırmak ve ön hazırlıkların yapılmasını beklemek Dijital teknolojiyle hastanede geçen seansların süresi de yarım saate indirgenmiş.

 

2.2--Moorfields Göz Hastanesi’nin oftalmologlarından Profesör Doktor Mandeep Sagoo, “Hastanemizin bu alanda öncü olmasından dolayı gurur duyuyorum. Bekleme listesinin de azalmasından memnunum” şeklinde konuşuyor.

 

3--Protez gözlerde ölçü alınmasının önemi büyük. Hazır protezler de var. Ama kişiye özel protezler, göz çevresindeki kaslara tam uyumlu olmalı. Bu nedenle hazır olan protezler, tavsiye edilmiyor.

 

Kaynak:HBT




Makalenin İzlenme Sayısı : 299

Eklenme Tarihi : 08.04.2022

Önceki sayfaya geri dön.