MAKALELER / Tekstil-VR Teknolojisi--Elbiseyi Sanal Gözlükle Seçip Satın Almak






Tekstil-VR Teknolojisi--Elbiseyi Sanal Gözlükle Seçip Satın Almak:

 

1--Tekstil sektörü, diğer tüm sektörlere göre daha insan odaklı bir sektör. Dünyada en fazla istihdam sayısı tekstil sektöründe.

 

2—Bir tekstil firması yönetcisinden alıntılar; Sekiz sene önce Türkiye’de bilinmiyorken Güney Koreli bir firma ile anlaşma sağladık. Bu anlaşma sayesinde 3D numune dikimine başladık. Ama iş burada da bitmiyor, çünkü bu 3D numuneleri iki boyutlu olarak sunmak zorunda kalıyorduk.

 

2.1--Sunum teknikleri ile alakalı ciddi Ar-Ge çalışmaları yaptık. Sonunda oyun motorları ile kendi dijital showroom’umuzu oluşturduk.

 

2.2--Dijital showroom’umuza multimedya desteği ekledik. Son yılların revaçta olan ve daha da ileriye gidecek VR teknolojisini bu sanal dünyaya adapte ettik.

 

2.3--Dünyanın neresinde olursa olsun, müşterilerimizle aynı anda sanal dünyada bir araya geliyor ve numunelerini bu showroom’larda gösterebiliyoruz.

 

2.4--Geldiğimiz noktada; sanal iplik fabrikamızdaki ipliklerle kumaş yapabiliyoruz, bu kumaşlardan 3D numune dikiyoruz, bu numuneleri müşterilerimizin temalarına göre hazırlanan sanal showroomlarda, yine müşterilerimizin ölçülerine göre yaratılan avatarlarda 360 derece VR teknolojisi ile sunabiliyor, sipariş alabiliyoruz.

 

2.5--Bu geldiğimiz nokta, bütünüyle sanıyorum Türkiye ve dünyada bir ilk.”Bir tekstil ürününü satın alırken emin olmanız gereken sadece kumaşın kalitesi, verdiği his değil; bir manken üzerinde nasıl durduğu veya beden ölçüsünün nasıl alınması gerektiği, dijital ortamda çözülmesi zor konular.

 

2.6--Eğer ithalatçıyı uzaktan uzağa ikna etmek istiyorsanız bu konulara “dokunan” teknolojilere yatırım yapmak gerekiyor. Ergin Aydın da tam olarak aynı görüşte: “Fitting (prova), eskiden dijital ortamdaki zor konulardandı.

 

2.7--Biz artık hiçbir zorluk yaşamıyoruz. Sanal avatar ve numunelere ne kadar parametre girerseniz o kadar doğru sonuçlar alıyorsunuz. Müşterilerimizin istediği fiziksel özellik ve ölçülere göre avatarlar oluşturuyoruz. Bunun dışında ölçü kabinimiz mevcut. Müşterilerimizin mankenlerinin vücut parametrelerini üç saniyede alıyoruz

 

Kaynak:Para Dergisi-31-05.02.2022

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 175

Eklenme Tarihi : 08.04.2022

Önceki sayfaya geri dön.