MAKALELER / Hidrolik Asansörlerde Enerji Verimliliği İçin Hidrolik Sıcaklığını Düşürmek






Hidrolik Asansörlerde Enerji Verimliliği İçin Hidrolik Sıcaklığını Düşürmek:

 

1-- Konvansiyonel hidrolik asansörler, 6 veya 7 kata kadar servis verebilen düşük maliyetli asansör çözümüdür.

 

2--Genellikle karşı-ağırlık bulundurmadıklarından kurulumları kolaydır, az servis gerektirirler, yüksek güvenilirlik ve emniyet sağlarlar.

 

3--Buna karşılık enerji sarfiyatları, eşdeşer bir halatlı asansöre göre daha fazladır. Fakat sağladıkları avantajlar, enerji sarfiyatından doğan ve genellikle senelik 50 TL ile 150 TL arasındaki maliyetleri elimine ettiğinden alçak binalarda tercih edilirler.

 

4-- Çekme tip asansörde karşı-ağırlık nedeniyle motor gücü ve pompa debisinin %40.6 ve %30.1 oranında düştüğü görülmektedir. Bu durum güç ünitesinin daha az ısı üretmesini sağlamaktadır.

 

5-- Hidrolik asansörlerin yağ sıcaklığının kontrol altında tutularak, aşırı artışının önlenmesi sürüş kalitesini teminatı olduğu gibi toplam seyahat zamanının artmasını önleyerek enerji sarfiyatının yükselmesine de mani olur.

 

5.1--Çekme tip asansörler, yapılarında bulundurdukları karşı-ağırlık nedeniyle motor gücünün düşmesine neden olurlar ve asansörlerin yağ sıcaklığını yükseltmeden daha yüksek kullanım sayılarına ulaşılmasını sağlarlar.

 

5.2-- Çekme tip asansörde de mekanik valf kullanımı soğutucu gereksimini ortadan kaldırmamakla birlikte, soğutucudan beklenen soğutma kapasitesini önemli oranda düşürmektedir.Bu tip asansörde elektronik valfler her iki tip üniteyle de kullanılabilirler. Fakat dış motorlu üniteler uzun ömür ve sürekli yüksek sürüş kalitesi açısından en olumlu sonucu sunarlar.

 

6—Hidrolik deposunu yada yağ sıcaklığını düşürmenin en kolay yollarından biri dipte kuyu yanındaki odaya konulmuş hidrolik odasından kuyuya 40x40 cm pencere açmak ve buraya odaya konulmuş termostata bağlı 35 cm çapılı fan takmak olabilir.

 

 

Kaynak:Hidrolik Asansörlerde Termal-Denge Ve Enerji Verimliliği İlişkisi K. Ferhat ÇELİK-Blain Hydraulics GmbH, Almanya--Murad KUCUR İstanbul Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi-Makine Mühendisliği Bölümü

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 159

Eklenme Tarihi : 21.03.2022

Önceki sayfaya geri dön.