MAKALELER / Girişim-Gözde Girişimler-Hizmet Firmaları





Girişim-Gözde Girişimler-Hizmet Firmaları:

 

1—İşyeri-Kobi Hizmeti:

 

1.1--Norma: Kendi işinin sahibi freelance çalışanlara ve mikro- işletmelere, kurumsal banka hesabı ve Visa kartının yanı sıra, e-Fatura/e-SMM düzenleme, gelir-gider yönetimi, fınansal danışmanlık ve şirket kurulumu gibi farklı çözümleri tek bir platformda sunuyor.

 

1.2-- Akaunting: Akaunting, KOBİ'lerin ihtiyaçlarına uygun olarak özelleştirilebildiği açık kaynak bir muhasebe platformu. Açık kaynak kod altyapısına sahip olan girişim ücretsiz olarak ön muhasebe hizmeti sunuyor.

 

 

2—Araç Hizmeti:

 

2.1--Büyütech-Forsight: Otonom araçlarda Lidar teknolojisi [ışık algılama ve mesafelendirme) yerine geçecek, yapay zeka işlemcisine sahip, çok düşük güç tüketiminde ve gelişmiş sürücü destek sistemlerini bünyesinde barındıran yeni nesil akıllı kamera sistemi sunuyor.

 

3—Güvenlik Hizmeti:

 

3.1--Syntonym: Görsel veri anonimizasyonu yapan özel bir teknoloji sunuyor. Araç iç ve dış kamera verilerini Kişisel Verilerin Korunması Kanunu/Genel Veri Koruma Yönetmeliği ile uyumlu olarak analitik metrik kaybı olmadan anonimize ediyor.

 

4—Endüstriyel Arıtma:

 

4.1--Algae Biodiesel: Endüstriyel atık suları ve baca gazlarını mikroalgler yardımıyla arıtıyor, bu atıklardan karbon negatif mikroalgal biyoyakıt ve hammadde (gliserin, protein vb.] üretimi yapıyor.

 

5—Tarımsal Hizmet:

 

5.1--ForFarming: Geniş veri havuzu sayesinde dakikalar içerisinde dünyanın her yerine entegre olarak, tarım üretimini daha verimli hale getiriyor. İzlenebilir tarım için geliştirdiği ürünü ile tarım ürünlerinin nerede ne zaman üretildiği gibi bilgilere ulaşma imkanı sağlıyor.

 

6—Sağlık Hizmeti:

 

6.1--DigiMe: Tüm vücudu saniyeler içinde üç boyutlu bir şekilde tarayarak vücut yağ oranı, günlük kalori ihtiyacı, bazal metabolizma hızı, ideal kilo, postür bozuklukları ve hareket analizi yaparak zeka destekli tavsiyeler verilmesini sağlıyor.

 

6.2--Videoklinik: Hastanelerin hastaları ile görüntülü görüşmesini sağlıyor. Hastaneler bu alınan randevuların ödemelerini kredi kartı ile VideoKlinik üzerinden alabiliyor. Ödeme alma ve hastane yazılımlarına entegre olma gibi özellikler ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

 

6.3--FutureDNA: Genetik data analizi ile inceleme yapan Future DNA, daha sağlıklı bir hayat için kullanıcıları önceden uyarıyor. Genetik data analizini üzerinden hastalık risklerini, farmakolojik uyumluluğu ve kalıtsal hastalıkları ölçen Future DNA, tüm bunları tükürük sıvısı üzerinden kendi geliştirdiği algoritmalar ile yapıyor

 

 

7.1—Oyun Sektörü:

 

7--Studio Billion: İlk oyunları "Spin warriors İstanbul" ile dünyanın birçok ülkesinde ses getiren ve 1 milyondan fazla indirmeye ulaşan Studio Billion, portföyünde 40'tan fazla oyun sunuyor. Bir mobil oyun fabrikası haline gelmeyi amaçlıyor.

 

8—Reklam Sekörü:

 

8.1--Wask.co: Yapay zeka destekli yazılımı ile Google, Facebook, Youtube ve Instagram gibi farklı platformlardaki reklamların tek bir yerden akıllı ve kolay bir şekilde yönetilmesini sağlıyor.

 

9—Tekstil vs Sektörü:

 

9.1--Clickme Live: Markaların online ortamda influencerlara görev atamalarına ve etkileşimlerine göre kazanç sağlamalarına olanak veren bir canlı yayın pazaryeri platformu.

 

9.2-- Adwisy: Kendi ürününü geliştiren kişilerin mağaza açabildiği, tamamen ücretsiz bir sosyal ağ ve pazaryeri. Referansa dayalı ağlarda sektör bazlı içerik veya ürün araması yapılabiliyor. Mağaza sahipleri kurdukları iş ağları aracılığıyla ürünlerini hızla tanıtabiliyor.

 

9.3--Counterfake: İnternette ve sosyal medyada satılan sahte veya taklit ürünleri yapay zeka destekli akıllı algoritmalarla bulup, ayrıştırıp, analiz sonuçlarını marka sahiplerine haber veren bir yazılım.

 

9.4-- MondayHero: Monday Hero, mobil uygulamalar için hazırlanan tasarımları otomatik olarak koda çevirerek, yazılım geliştirme sürecini kısaltan bir yazılım geliştirici platformu sunuyor.

 

10—E-Ticaret:

 

10.1--Goyomod: E-ticaret sitesi açmak isteyenler için hazırlanmış özel yazılım uygulaması. Siteye üye olup 3 dakika içinde e-ticaret sitenizi açabiliyor ve ürün ekleyerek satışa başlayabiliyorsunuz. Kolay kurulumu ve sade panel yapısı ile öne çıkıyor.

 

10.2--Counterfake: İnternette ve sosyal medyada satılan sahte veya taklit ürünleri yapay zeka destekli akıllı algoritmalarla bulup, ayrıştırıp, analiz sonuçlarını marka sahiplerine haber veren bir yazılım.

 

10.3--MondayHero: Monday Hero, mobil uygulamalar için hazırlanan tasarımları otomatik olarak koda çevirerek, yazılım geliştirme sürecini kısaltan bir yazılım geliştirici platformu sunuyor.

 

Kaynak:Para Dergisi-19-25.12.2021

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 180

Eklenme Tarihi : 21.03.2022

Önceki sayfaya geri dön.