MAKALELER / İş Felsefesi Fikirleri-Kitapları





İş Felsefesi Fikirleri-Kitapları:

 

1--Bir şirketin gelirlerinin % 80’ini, müşterilerinin % 20’sinden gelir.

 

2--Başarılı bir yöneticinin başarısının % 80’i harcadığı % 20’lik zamandan kaynaklanır.

 

3--Bir proje ekibi, eforunun % 80’ini projenin % 20’si (başındaki ve sonundaki % 10luk dilimler) için harcar.

 

4--Yaratıcı bir kişiliğin en büyük problemi dirençle karşılaşması ve tembelliğe yenik düşmesidir. Steven Pressfîeld, "Yaratma Savaşı” kitabında bu dirençle nasıl mücadele edebileceğimizi, savaşı nasıl kazanacağımızı muhteşem bir dille anlatıyor. Her insanın bu dünyaya özel bir yetenekle geldiğini, görevinin kendini keşfederek, farkındalık yaratarak bulmak olduğunu hikayelendiriyor.

 

5--Dünyada tenis, golf, futbol, müzik, resim gibi farklı alanda en başarılı olmuş sporcu ve sanatçıları “Yeteneğin Şifresi” kitabında analiz eden Daniel Coyle yeteneğin sırrını çözüyor. Yeteneğin gelişmesi için üç faktörden bahsediyor:

1--Herhangi bir konuda normalin üzerinde odaklanma ve pratik yapmak,

2--Rol model edinerek motive olmak,

3--Ustakoçlarla çalışmak.

 

6--Malcolm Gladwell “Blink” isimli kitabında anlık kararların nasıl verildiğini inceliyor. Bilinç dışının ne kadar önemli olduğunu, otomatik verilen kararların farkındalığını yaşamamızın daha kaliteli bir hayat için elzem olduğunu gözler önüne seriyor.

 

7--400 başarılı kişiyle görüşerek etkili, hızlı ve akıllı çalışmanın yollarını arayan Charles Duhigg’in “Smarter, Better, Faster” kitabı zihin modellemesi yönteminin önemine dem vuruyor.

 

7.1--Zihin modellemesi yöntemi aslında olası sizi zorlayacak durumlarda senaryoları önceden zihinde oynamaktan ibaret. Bütün ihtimalleri önceden zihninizde defalarca oynatırsanız, Duhigg’in deyimiyle modellerseniz, zaman baskısı ve stres altında doğru kararı alabilirsiniz.

 

8—Napolyon Hill, dünyanın en zengin insanlarının, önde gelen politikacıların, ünlü mucitlerin başarı sırlarının formülünü “Düşün ve Zengin Ol” kitabında veriyor.


9--James Ailen ise “Düşüncenin Gücü” isimli olumsuz eserinde insanın beyninin içine doldurduğu bilgilerin önemine dikkat çekiyor ve olumlu düşün-cenin gücüne işaret ediyor.

 

10--İyi fikirler hiçbir zaman size kolayca gelmez, onları mutlaka arayıp bulmalısınız. Kitaplar bu işe yarar. Kalbimiz ile beynimiz arasındaki bağlantıyı sağlayan, erdemlerin gücünü bize hissettiren güzelliklerdir.

 

11-- Zülfü Livanelinin bir sözü ile noktalanırsa; “Okumak, sadece okumak. Okuyan insan, dünyanın aklına yaslar sırtını.”

 

Kaynak:HBT-Dünya Gazetesi

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 154

Eklenme Tarihi : 21.03.2022

Önceki sayfaya geri dön.