MAKALELER / Dondurulmuş Vegan Ürün İhracatı Artıyor





Dondurulmuş Vegan Ürün İhracatı Artıyor:

 

1--Dondurulmuş vegan ürünler konusunda sahip oldukları geniş ürün gamma sahip olduklarını belirten Pınar Et Genel Müdürü Tunç Tuncer, şunları söyledi: “Günümüzde vegan özellikli bitki bazlı gıda ürünlere yönelik talep büyük bir hızla artıyor. Artan talep en çok atıştırmalık iye tüketime hazır ürün kategorilerinden kendini gösteriyor.

 

1.1--Özellikle Avrupa ve Amerika kıtaları ile Körfez ülkelerinde ciddi bir yönelim gözlemliyoruz.

 

1.2--Bu alandaki atıştırmalık pazarının gelecek 10 yıllık süreçte hızla büyüyecek olması, bizleri ürün gamımızı geliştirip büyütmeye yönlendiriyor.

 

2--Gelecek 10 yılda vegan (bitki bazlı) ürünlere ilginin artmasıyla beraber pazarın global çapta 73 milyar doları aşması bekleniyor. Bu kapsamda ilk ürünlerimizi sebze topları ve falafel olarak çıkardık.

 

2.1--Gördüğümüz büyük ilginin ardından şimdi de tüm kültürlerde çok sevilen ve sıklıkla tüketilen soğan halkası ürünümüzü, bize özel kaplama reçetesi ve bu reçeteden gelen çıtır lezzeti ile hem vegan bazlı beslenme tercihinde olan kişilere hem de atıştırmalık seven kişilere yönelik ürün ailemize ekleyip ihraç etmeye başladık.”

 

Kaynak:Para Dergisi




Makalenin İzlenme Sayısı : 176

Eklenme Tarihi : 21.03.2022

Önceki sayfaya geri dön.