MAKALELER / 3D Yazıcı ve Doğal Malzemelerle Evsizlere Ev Üretimi- Gaia, Ravenna





3D Yazıcı ve Doğal Malzemelerle Evsizlere Ev Üretimi- Gaia, Ravenna:

 

1--WASP tarafından, RiceHouse’un katkılarıyla, 6 yıllık bir çalışmanın sonucunda üretilen Gaia, “Viaggio a Shamballa” ve “A cali to save the world” etkinlikleri kapsamında sergilenmiş. Gaia’nın yapımında pişmemiş toprak malzeme, pirinç üretim zincirinden gelen doğal atıklar ve saman kullanılmış.

 

1.1--3B baskı teknolojisiyle, yaklaşık 100 saatte üretilen yapının duvarları, kil bazlı bir malzeme ile lamine edilmiş ve beziryağı ile daha pürüzsüz bir görünüm kazanmış.

 

1.2--Hatıllar, çatı ve dikmelerde ise ahşap malzeme tercih edilmiş. Bu yönleriyle Gaia, 3B baskı ile üretilen yapıların ekonomik, sürdürülebilir ve ekolojik bir örneğini oluşturuyor.

 

2--Dünyanın 3B teknolojiyle i oluşturulan ilk mahallesi, evsizlikle mücadele eden ve kar amacı gütmeyen kuruluş New Story ı  öncülüğünde, Icon ve Echale tarafından inşa edilmiş. Her biri, Vulcan II isimli 3B yazıcı tarafından yaklaşık 24 saatte üretilen, 47 m2,lik bu konutlardan, 50 adet inşa edilerek küçük bir mahalle oluşturulması hedefleniyor. Bu konutlar Tabasco’da yaşayan ve barınaklarda kalan yoksul ailelere tahsis edilecek.

 

3--İhtiyaç durumuna göre önceden belirlenen kullanıcıların geri dönüşleriyle şekillenen, 18 aylık bir planlama sonucunda hayata geçirilen konutlarda; iki yatak odası, bir oturma odası, bir mutfak ve bir banyo yer alıyor. Yapılarda, Icon tarafından üretilen, çimento esaslı bir malzeme olan “Lavacrete” kullanılmış.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 297

Eklenme Tarihi : 21.03.2022

Önceki sayfaya geri dön.