MAKALELER / Ozon Terapi-Sağlığa Faydaları






Ozon Terapi-Sağlığa Faydaları:

 

 1--Ozon, asla solunmaması gereken bir gazdır. Ağız, burun veya gözlere direkt temasından kaçınılmalı; yoksa öksürük, mide bulantısı, kusma veya baş ağrısına neden olabilir. Tıbbi bir uygulamadır ve bu uygulamayı yalnızca eğitimini alan ve uygulama sertifikası olan hekimler yapabilir. Bir destekleyici tedavi yöntemidir.

 

1.1--Hem kozmetikte hem de tedavide ozon ve ürünleri kullanılabiliyor.Ozon tedavisi bir tıbbi uygulamadır ve muhakkak hekim gözetiminde olmalıdır.

 

1.2--Ağrı tedavisinde tek başına tedavi edici olabilen ozon, kanser ve enfeksiyon gibi hastalıklarda destekleyici tedavi yöntemi olarak kullanılır

 

2--Ozon terapi uygulamasında vücuttan 100 cc (1 çay bardağı kadar) kan almıyor. Alınan kanın içine ozon veriliyor. Kan ozonla mayalanıyor ve yeniden vücuda enjekte ediliyor.

 

2.1--Tümüyle steril bir klinik ortamda gerçekleştirilmesi gereken ve acısız olan bu işlem 15-20 dakikada tamamlanıyor. Hedeflenen sonuçların alınabilmesi için her yıl, beş haftalık kür şeklinde uygulanmasının tavsiye edildiğini aktaran Terziler, “Kandaki oksijen oranını yüzde 100'e ka-dar çıkarabilen ozon terapi, etkisini üçüncü seanstan itibaren gösteriyor.

 

2.2--Kana karışan ozon, kırmızı ve beyaz kan hücrelerini oluşturan maddelerle reaksiyona giriyor; kandaki oksijen miktarını artırıp dolaşımı düzenleyerek dokulara daha çok oksijen gitmesini sağlıyor” açıklamalarını yapıyor.

 

3--Pande¬mide ozon terapiye yoğun bir talep olduğunu söyleyen Terziler, “Yıllardır ozon terapi tedavisini şubelerimizde misafirlerimize uygulamaktayız. 10 seanslık bir işlem. Paket fiyatı ise 3 bin 500 ile 4 bin 400 TL arasında” diyor.

 

3.1--1--Uygulamayı yaptırmak isteyenler mutlaka Sağlık Bakanlığı’nın onay verdiği yetkili tıp merkezlerinde, ozon terapi sertifikasyonu olan tıp hekimlerini tercih etmeli. Ortalama 8-12 seans bu uygulamayı yaptırmak gerekiyor, fiyatlar ise seans başına ortalama 500 TL

 

4--Ozon tedavisinin, özellikle antiviral etkinliğinden dolayı koronavirüs hastalarında kullanıldığım ifade eden Can, “Ozon tedavisinin ehil kişiler ve hijyenik ortamlarda yapıldığı sürece neredeyse hiç yan etkisi yok. Bazı durumlarda sakıncalı olabilir. Örneğin, akut kanamalı hastalarda ve ‘tirotoksikoz’ denilen tiroit hastalığında dikkatli olmak gerekir”

 

5--Ozon tedavisi uygulama alanı olarak başta kronik hastalıklar ve kanserlerde, koroner kalp ve periferik damar hastalığında, koah, şeker hastalığı, virüs, bakteri ve mantar enfeksiyonları gibi birçok hastalıklarda bağışıklık sistemini güçlendirmek ve yaşlanmayı geciktirmek için tercih edilebilir.

 

5.1--Ozon tedavisi tıpta maalesef çok az bilinip kullanılıyor. Oysa birçok hastalıkta uygula¬nabilir, güvenilir ve ucuz bir yöntem

 

5.2--Ozonterapi ülkemizde yaygın olarak kullanılan, Bakanlığın onay verdiği tamamlayıcı tıp tedavilerinden biridir” diyor.

 

5.3--Ozon terapinin hastalıklara karşı vücudun direncini artırdığım

Ozon tedavisi kişilerin bağışıklık sistemini güçlendirici ve mikrop öldürücü etkileri ile hastalığa yakalanmasını engelleyebilir.

 

5.3.1--Kişi hastalığa yakalandıysa bu defa da aynı etkilerle hastalığı kolay atlatmasına imkân sağlayabilir.

 

6--Uzun yıllardır diyabet, hipertansiyon ve kronik hepatit B ve C, alerji ve alerjik astım tedavisinde başarılı sonuçlar sağlayan ozon tedavisi, hücre yenilenmesini hızlandırdığı için eklem ağrıları, kireçlenmeler, bel ve boyun fıtıkları, fıbromiyajji gibi rahatsızlıkların

hastalıkların tedavisinde kullanılır

 

7--Ayrıca kanm oksijen taşıma kapasitesini artırarak tüm hücrelerin daha fazla oksijenlenmesini sağlar ve genel bir antiaging etkisi yaratır” bilgilerini veriyor.

 

8—Ozon Terapi:

 

8.1--Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar.

 

8.2--Virüs, bakteri ve mantarların yapısını bozarak iyileşme sürecini hızlandırır.

 

8.3--Vücudun oksijen seviyesini artırarak zindelik ve canlılık verir.

 

8.4--Kan sulandırıcı etkisi sayesinde kalp krizi riskini azaltır.

 

8.5--Detoks ve anti-aging özelliğiyle metabolizmayı hızlandırır

 

8.6--Kan dolaşımını hızlandırarak damar hastalıklarının tedavisine yardımcı olur.

 

8.7--Dokuları yenilediği için selülit tedavisinde etkindir.

 

8.8--Karaciğer yağlanmasını azaltır ve diyabet tedavisini destekler

 

8.9--Kanserin önlenmesi ve tedavisinde destekleyici bir uygulamadır.

 

8.10--Sedef ve egzama gibi cilt sorunlarının tedavisinde etkindir.

 

8.11--Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için otoimmün hastalıkların tedavisinde destekleyicidir.

 

8.12--Kas/iskelet sistemi hastalıkları ve eklem kireçlenmesi tedavisinde yardımcı olur.

 

8.13--Kadınlarda hormonal dengeyi düzenleyerek menopoz dönemini daha konforlu yaşanmasını sağlar.

 

8.14--Metabolizmayı hızlandırdığı için kilo vermeye yardımcı olur.

 

Kaynak:Para Dergisi-14-20.03.2021





Makalenin İzlenme Sayısı : 172

Eklenme Tarihi : 21.03.2022

Önceki sayfaya geri dön.