MAKALELER / Yapay Zeka Kullanımı Fabrikaları Daha Verimli Hale Getirebiliyor





Yapay Zeka Kullanımı Fabrikaları Daha Verimli Hale Getirebiliyor:

 

1--Bosch Yapay Zeka Merkezi (BCAI), üretim sürecindeki anormallikleri  ve arızalan erken aşamada tespit eden, reddedilen parçaları güvenilir bir şekilde azaltan ve ürün kalitesini  iyileştiren yapay zeka tabanlı bir sistem geliştirdi.

 

1.1--Geçtiğimiz günlerde düzenlenen "Al CON" adlı dijital yapay zekâ konferansında konuşan Bosch Kurumsal Teknoloji Direktörü Dr.Michael Bolle, "Yapay zeka kullanımı fabrikaları daha verimli, daha üretken, daha çevre dostu hale getirecek ve ürünlerimizi iyileştirecek.

 

1.2--Yeni yapay zeka sistemi çözümümüz, fabrikaları büyük bir maliyetten kurtaracak" dedi. Yapay zeka çözümünün halihazırda | kullanımda olduğu pilot tesisler, yılda 1 ila 2 milyon euro arasında tasarruf sağlıyor.

 

2--Örneğin, Almanya Hildesheim'daki üretim tesisi, yapay zeka yardımıyla süreç akışlarındaki kesintileri tespit ederek ortadan kaldırdı. Sonuç olarak, üretim hatlarının döngü süreleri % 15 oranında azaldı.

 

2.1--Çalışmalar, yapay zeka sisteminin etkinliğini kanıtladı. Özellikle Endüstri 4.0 girişimleri, Almanya'daki yaygın yapay zeka sistemi kullanımından büyük fayda sağlayacak.

 

2.2--Çeşitli sektörlere yayıldığında, en büyük maliyet tasarrufu potansiyelinin, yüzde 50'den fazla oranla (182 milyar euro) yapay zeka destekli üretimde bulunduğu belirtiliyor.

 

2.3--Yapay zeka çözümü, 2021’de Bosch'un dünya çapında 50 güç aktarma sistemleri fabrikasında kullanılacak ve 800'den fazla üretim hattına bağlanacak.

 

2.4--Kurulacak yapay zeka analiz platformunda her gün bir milyardan fazla veri mesajı depolanacak. Bosch, yapay zeka sistem çözümlerini, ileride yaklaşık 240 tesisine yaymayı planlıyor.

 

2.5--Şirket, ayrıca edindiği deneyim ve teknolojik bilgi birikimini yeni yapay zeka teknolojilerinin üretimi için kullanacak.

 

Kaynak:Para Dergisi-14-20.03.2021




Makalenin İzlenme Sayısı : 148

Eklenme Tarihi : 21.03.2022

Önceki sayfaya geri dön.