MAKALELER / Ölüm Sonrası-Ölen İnsanın Beyin Aktiviteleri İlk Kez Görüntülendi






Ölüm Sonrası-Ölen İnsanın Beyin Aktiviteleri İlk Kez Görüntülendi:

 

1--Rt.com"un haberine göre, bilim insanları, 87 yaşındaki bir epilepsi hastasının kalp krizi geçirmesinin ardından ölümünün gerçekleştiği sırada kayıtta olan Elektroensefalografi (EEG) sayesinde beyin hareketliliğini inceledi.

 

2--Bilim insanları, ölen bir insanın beyninin işlevlerinin "rüya gören, geçmişi hatırlayan veya meditasyon yapan" bir insan beyniyle aynı faaliyetlerde bulunduğunu tespit etti.

 

3--87 yaşında hayatını kaybeden kişinin beyin aktivitelerinin 15 dakika boyunca devam ettiği ortaya konulurken, bu gelişmenin ölüm anında neler yaşandığına dair perde araladığı kaydedildi.

 

4--Araştırma ekibinden Dr. Ajmal Zemmar, kişinin ölümünden önce beynin, insan ömründeki önemli anları son kez hatırlayabileceğine işaret etti.

 

5—Yorum:

 

1—Ölüm anından hem sonra beyin aktivitelerini devam etmesi-yoğun serotonin-keyif hali ve metil tiriptamin salınımı beyinin ruhu-göreni-sürücüyü yeni bulunacağı ortama hazırlama ve orayla ilgili bilgi verme çabası olarak görülebilir.

 

1.1--Zira normal yaşamada bu kadar yoğun beyin kimyasalının salınımı halusinojen kullanan ölümle ötesi alemden bilgi almaya çalışan şaman ve sufilerde de olabilmekte.Kısaca ölüm sonrası beynin 15 dk faaliyete göstermesi ruhun gideceği ahiret hayatı hakkında kişiye bilgi vermesi olarak yorumlanabilir mi

 

Kaynak: https://www.yenisafak.com/




Makalenin İzlenme Sayısı : 159

Eklenme Tarihi : 21.03.2022

Önceki sayfaya geri dön.