MAKALELER / Frenk Üzümü Sağlığa Faydaları





Frenk Üzümünün Sağlığa Faydaları:

 

1--Chichester Üniversitesi'nde yürütülen çalışmaya göre Araştırmacılar, frenk üzümü özü takviyesi alımının, kas kasılması sırasında ana arter kan akışını % 45'e kadar artırdığını gözlemledi.

 

1.1--Klinik olarak önemli değişiklikler sadece dört ila yedi gün arasında gözlendi.

 

1.2--Frenk üzümü ekstraktının alım kolaylığının, kan damarlarımız üzerinde faydalı bir etki sağlamak için koruyucu bir ilaç olarak hareket edebileceği önemli bir bulgudur" dedi.

 

1.2.1--Profesöre göre, bu bileşikler, yüksek tansiyona katkıda bulunan kardiyovasküler kusurlara karşı bir tampon görevi görebilir.

 

1.3--Sayısız kalp yetmezliği, koroner arter hastalığı, felç, periferik arter hastalığı ve vasküler bunama vakasının arkasındadır.

 

2--Frenk üzümü, her ikisi de hipertansiyon ve kardiyovasküler sağlık için bilimsel olarak kanıtlanmış faydaları olan iyi bir potasyum ve Linolenik asit kaynağıdır.

 

2.1--Potasyum kan basıncını düşürebilirken, GLA kalpteki hücrelerin hasara direnmesine yardımcı olur ve kan damarlarındaki trombosit kümelenmesini yavaşlatır.

 

2.2--Profesör Willems, "Çalışmalarda frenk üzümünün normal kan basıncına sahip insanlar üzerinde çok az etkisi olduğunu görüyoruz" dedi.

 

3--Bunun yanı sıra, en iyi strateji, yüksek tansiyon gelişene kadar beklememek ve frenk üzümü, sağlıklı kardiyovasküler fonksiyonu destekleyerek önlemeye yardımcı olabilir."

 

Kaynak: https://www.yenicaggazetesi.com.t

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 143

Eklenme Tarihi : 21.03.2022

Önceki sayfaya geri dön.