MAKALELER / Ses ve Isı yalıtım Ürünleri-Yeni





Ses ve Isı yalıtım Ürünleri-Yeni:

 

1—Ekoklinker-Işıklar:12 cm kalınlığındaki ürün ile ilave yalıtım malzemesine gerek kalmadan 43 desibel ses  absorbe edilmesi mümkün olabilmekte.Panel aynı zamanda ısı yalıtımı sağlamakta.

 

2—Isı yalıtımlı tuğla:Almanya tuğlacılar Derneği Başkanı Figge Almanya nın 2 yıl içinde  petrol ve gaz ile çalışan ısınma ürünleri kullanmayı bırakacağını bu yüzden başta tuğla olmak üzere ısıyı içeride tutan yapı malzemelrinin daha fazla kullanılcağını söyledi.

 

2.1—Almanya,Belçika,Hollanda gibi avrupa ülkelrinde tuğla kullanım oranları % 45-48 aralığında.Buna karşın Türkiyede tuğla kullanım oranları  yetersiz.Figge  Yapı üreticileri içinde petrol,plastik türevleri olan malzemeleri daha fazla kullanıyor.Ortaya çıkan yapılar evler evlerimiz,ofislerimiz doğallıktan uzak kimyasal kutulara dönüşüyor.Figge; 10 kata kadar yapılarda tuğla kullanımının teşvik edilmesinin ülke ekonomilerine olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorum.

 

3—Yangına Dayanıklı Alçı Sıva(Knauf Jetgibs-Fire)-Knauf AŞ:İç mekanlarda yangından korunma amaçlı olarak geliştirilmiş.240 dk yangın dayanımı sağlıyor.Ürün makine ile kullanılıyor.İç mekanda çelik-betonarme vs elemanlarda kullanılabiliyor.

 

4—Multipor Isı Yalıtım Levhası-Ytong:Bina dış duvarları 22 cm gaz beton ve üretici firmanın yalıtım sıvasıyla sıvandığında İstanbul için ısı yaltım yönetmeliğine-hesabına uygun şartlar sağlanabiliyor.Dış cephede Kolonlar ise A1 yangın sınıfı 0,044 W/m.K ısıl geçirgenlik değerine sahip doğal malzemeden üretilen hafif,kolay işlenebilen yangına %100 güvenli multipor ısı yalıtım levhası ile kaplanabilir.

 

5—Dyotherm İsolteco 110:A sınıfı yangın direnci,eps tanecikli katkılarla güçlendırilmiş ısı yalıtım için dış sıva.Darbelere dayanımlı-nefes alan yapılı.

 

6—Austrotherm EPS Premium Isı Yalıtım Levhası:EPS-Polistren esaslı ısı iletkenlik katsayısı 0,030 W/m.K(taş yünü 0,044 W/m.K) düşük ısı yalıtım levhası.Gri renkli diğer ısı yalıtım levhalarına göre daha yüksek  ısı yalıtım performansı.Bünyesinde grafit katkı bulunmakta.

 

7—Polisan Kansai Exelans Turbo Flex C1 Boya:Exelans Turbo Flex dış cephe boyası sahip olduğu esneklik ve elastikiyet ile beton yüzeylerde oluşan mikro kılcal çatlakları oluşmasını önleyip atmosferden beton içine su ve CO2 girmesini önleyip betonun patlamasını donatının çürümesini önler.

 

Kaynak:Yalıtım Dergisi-Şubat-2018

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 162

Eklenme Tarihi : 21.12.2021

Önceki sayfaya geri dön.