MAKALELER / Baz İstasyonlu Kaynaklı Elektromanyetik Radyasyona Karşı Çözümler





Baz İstasyonlu Kaynaklı Elektromanyetik Radyasyona Karşı Çözümler:

 

1—Cep Telefonu operatörleri yoğun biçimde baz istasyonu kurarak şebeke kesintilerini azaltmayı hedeflemekte.

 

2--Kurulan baz istasyonlarının etki mesafesinde bulunan işyeri ve konutlarda bulunan insanlar vs bu radyasyon etkisi altında kalarak hastalığa yakalanabilmekteler.

 

3—Baz istasyonlarının söz konusu binalara etkisi üniversiteler tarafından cihazlarla saptanabilmekte ,bulunulan değerlerın sınır değerlere ne kadar yakın olduğu raporlarla anlaşılabilmektedir.

 

4—Öte yandan bina sahipleri çatılarına konan baz istasyonun elektromanyetik radyasyonundan korunmak isterse genel olarak etki alanı-çatı duvar vs 40x40 cm çinko levhalar ile kaplanmakta-bu levhalar bakır teller ile birleştirip toprak binanın toprak hattına bağlanırsa gelen EMR toprağa aktarılabilir.

 

4.1—Almanya vs da EMR etkilerine karşı emr geçirmeyen kumaşlardan yapılan perdelikler kullanılabilmekte.

 

5—Genel olarak radyasyona karşı kullanılabilecek besinler:

1—Kimyon-yemeklere kimyon katmak

2—Ev yoğurdu vs gıdalar EMR yi vücutta nötralize edebildiği kabul edilmekte.

3—TV,Bilgisayar,Monitör yakınlarına cihazdan gelen EMR yi emen -toprak hattına bağlı bakır tabak ve içinde kaktüs yetiştirmek.

 

6—Cep Telefonunu cepte taşırken oluşan radyasyona karşı:

 

6.1—Piyasada radysayon geçirmeyen kılıflar kullanılabilir.

 

6.2—Cep tlf kalbin üstündeki cebe konulmamalı mümkünse arka cebe konulmalı

 

6.3—Cep tlefeonun radyasyonunu yansıtan bir levha cebin astarında-vucuda bakan tarafta olsa-diğer astar tarafında olmasa,telefon gelen sinyali alır aynı zamanda astarda bulunan yansıtıcı levhadan dolayı vücuda etki etmez.

 

6.3.1--Bu levha şöyle yapılabilir.Mutfaklarda kullanılan alüminyum folyo cep astarı büyüklüğünde kesilir.İki tarafına naylon konup-kırtasiyede kimlik kaplama makinesinde ısı ile birleştirilir.ve bu yansıtıcı levha cep astarına vücut tarafına gelecek biçimde dikilir-veya cebin içine konur yada zımbalanır.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 217

Eklenme Tarihi : 21.12.2021

Önceki sayfaya geri dön.